Feribotul călărăşean a fost, din nou, concesionat

feribot 2După trei ani de inactivitate, feribotul „5 Călăraşi”, aflat în administraţia Consiliului Judeţean Călăraşi, a revenit pe linia de plutire. În ultimele luni de zile administraţia judeţului a organizat trei licitaţii pentru concesionarea feribotului călărăşean. Trei firme au cumpărat caietul de sarcini pentru a participa la licitaţie, dar numai una singură s-a arătat interesată sa concesioneze feribotul, această fiind societatea Coslo Zinca SRL, din comuna Jegălia.
Conform prevederilor legale, feribotul a fost atribuit prin negociere directă, firmei Coslo Zinca SRL, din comuna Jegălia.
Aşa cum a precizat Bogdan Georgescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, la ora actuală, se efectuează operaţiunile de transfer ale bunurilor ce aparţin serviciului ce gestionează activitatea feribotului. Procesul de predare-primire a bunurilor este derulat între o comisie din cadrul Consiliului Judeţean şi reprezentanţii firmei Coslozinca.
De menționat că fosta societate Global Line, care concesionase feribotul, a dat faliment, după ce afacerea s-a dovedit a fi nerentabilă, din cauza neînțelegerilor permanente cu partea bulgară, privind efectuarea curselor de transport.
Conducerea Consiliului Județean Călărași a reînceput discuţiile cu partea bulgară pentru deschiderea rutei de transpot fluvial România –Bulgaria, fiind valabilă și posibilitatea transportului Ro-Ro a feribotului, ceea ce ar înseamna o trecere mai rapidă peste Dunăre, între Călărași și Ostrov, dar și o sustenabilitate financiară pentru firma concesionară, care are nevoie de un venit sigur, ce ar putea fi asigurat de o trecere care este des folosită de conducătorii auto. Acum, urmează să fie definitivate discuțiile privind acostarea atât pe malul românesc-la fostul ponton Navrom, cât și pe malul bulgăresc, la vechea rampă, dar și posibilitatea de a naviga cu un alt vas, pe care îl deține firma Coslo Zinca, pentru transportul peste Dunăre.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

,,Raderea” directorilor liberali va duce la schimbarea majorităţii din Consiliile Locale și Consiliul Județean

mie mart. 19 , 2014
Odată cu trecerea în opoziţie a PNL-ului, majoritatea directorilor liberali se află, în prezent, cu sabia deasupra capului, aşteptând, în fiecare moment, să fie schimbaţi din fruntea instituţiilor pe care le conduc. Liderul liberal Răducu Filipescu nu s-a arătat surprins de următoarele schimbări, pe care pesediştii le vor face la […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!