,,Fantoma strângăreață”, proiect de sensibilizare a comunității, realizat de elevii liceului Ștefan Bănulescu

O acțiune de conștientizare a importanței mediului înconjurător a fost realizată de elevii liceului Ștefan Bănulescu, în săptămâna în care au avut loc diferite evenimente dedicate sărbătorii de Halloween. Cu o idee inedită au venit elevii acestui liceu, care s-au gândit să atragă atenția asupra faptului că plasticul aruncat în natură ne afectează grav sănătatea, iar acesta eliberează în mediu o serie de microparticule extrem de dăunătoare.
,,Fantoma strângăreață”, proiect de sensibilizare a comunității, în ceea ce privește efectul nociv al plasticului asupra apei, a fost derulat de elevii liceului Ștefan Bănulescu din Călărași.

După o sesiune de formare, realizată de Asociația Mai Mult Verde, cu sprijinul fianciar tot al asociației, elevii claselor a IX -a C si a XI-a Arte, cu suportul conducerii liceului Ștefan Bănulescu din Călărași, a fost demarat proiectul, care a însemnat: gândirea a 3 ateliere de joacă, achiziționarea materialelor, contactarea partenerilor- Scoala Constantin Brâncoveanu, Școala Gimnazială Nicolae Titulescu si realizarea activităților.
Nu a lipsit tombola cu premii, parada drăgălașă a costumelor-eco și un mini-concert susținut de elevii claselor de Arte.
Intrarea s-a făcut prin aducerea a câte 10 peturi de către fiecare participant, care au fost predate, ulterior, unui centru de colectare.
Astfel, elevii liceului Ștefan Bănulescu au strâns multă experiență si zâmbete.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Centrul multifuncțional, din comuna Dorobanțu, a fost inaugurat de Ziua Comunei

lun nov. 13 , 2023
Duminică, 12 noiembrie, zi de mare sărbătoare pentru cei aproape 3.000 de locuitori ai comunei Dorobanțu. Primarul Vasile Stoica a organizat manifestarea dedicată comunității, ajunsă la a IX-a ediție: Ziua comunei Dorobanțu. Evenimentul a strâns, laolaltă, reprezentanți ai administrației județene și locale: prefectul Valentin Barbu, deputatul Emil Dumitru, primari ai […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!