Elevii campioni ai Călăraşiului au plecat la Toronto, pentru a prezenta proiectul ,,SERENDIPITY”

pr. NASA eleviSăptămâna trecută, prin intermediul ziarului Actualitatea de Călărași, elevii Colegiului Naţional ,,Barbu Ştirbei” apelau la bunăvoința sponsorilor călărășeni pentru a putea ajunge la Toronto, Canada, la festivitatea de premiere a concursului de proiecte spațiale. Solicitarea lor, dar și a noastră, nu a rămas fără ecou. În numai o săptămână, cât mai aveau la dispoziție pentru a-și completa resursele financiare, li s-au alăturat sponsorii, care au venit cu o contribuție importantă de bani.

Ținând cont că la acest eveniment vor fi prezenți doar doi elevi, din cei 11 care au participat la proiect, deputatul Daniel Florea a dorit să recompenseze și munca celor care au rămas acasă, oferindu-le câte un telefon mobil, performant.

„Am dorit și ca ceilalți 9 copii, care au contribuit la proiect, să fie premiați! Performanța școlară va fi mereu o prioritate pentru mine, de a o susține!”, a spus deputatul Florea.

Cei 9 elevi premiați sunt: Tănase Ionuț, coordonatorul de proiect, Murray Andrew-David, Ghețu Maria, Radu Flavia, Balanof Andrei, Apostol Marina, Marin Gabriela, Tuță Alexandra și Neagu Ana.

De menționat că, Primăria municipiului Călărași a avut o contribuție substanțială pentru ca elevii să poată ajunge la decernarea premiilor în Canada, oferind banii necesari pentru drum, 20.000 de lei.

În următoarele zile, Amadeo Chiriac și Andrei Pleșea vor participa la un eveniment de talie mondială, organizat de NASA, unde vor prezenta proiectul ,,Serendipity”, cu  care au câştigat, alături de colegii lor, Menţiune la Concursul de proiecte spaţiale.

Astfel, cu sprijinul Primăriei Călăraşi, Inspectoratului Şcolar Judeţean Călărași,  a Colegiului Naţional ,,Barbu Ştirbei”, dar şi a unor sponsori călărăşeni, ei vor reprezenta cu cinste, peste hotare, comunitatea călărăşeană.

Le urăm mult succes și vom reveni cu amănunte despre participarea la acest moment festiv, după întoarcerea elevilor acasă!

    Momentul premierii elevilor rămași acasă, de către deputatul Daniel Florea

1 3 5 6 7 9

Please enter banners and links.

Next Post

Rata șomajului, în județul Călărași, este de 7,26%

mar mai 19 , 2015
La sfârșitul lunii aprilie 2015, rata șomajului înregistrat la nivelul județului Călărași a fost de 7,26%, ceea ce corespunde unui număr de 7808 șomeri, din care 1175 șomeri beneficiari de indemnizație și 6633 persoane neindemnizate. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, rata șomajului înregistrat la       30 aprilie 2015 este […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!