DSP Călărași, 12.03.2020/ La acest moment, în județul Călărași, nu există nici un caz confirmat de COV19

Print Friendly, PDF & Email

Având în vedere informaţiile incorecte, neverificate furnizate de un jurnalist din Călăraşi, Direcţia de Sănătate Publică vă informează – complet, corect şi transparent – că pe raza judeţului au fost identificate centre de carantină care îndeplinesc condiţiile prevăzute de normele în vigoare pentru carantinarea în condiţii de deplină siguranţă a cetăţenilor respectivi, sosiţi din zonele indicate de Centrul Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile.
Astfel, în data de 11.03.2020 a fost necesară pentru prima dată carantinarea, în locaţii stabilite de autorităţi, a unor persoane pe teritoriul judeţului Călăraşi, locaţiile fiind aprobate prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Cele 16 persoane carantinate sunt asimptomatice, au o stare de sănătate bună, iar protecţia acestora se face permanent de către personalul Inspectoratului de Jandarmi al judeţului Călăraşi și DSP.
Locaţia de carantină nu pune sub nicio formă în niciun fel în pericol siguranţa personalului sau a persoanelor din vecinătatea locaţiei, iar persoanele carantinate sunt monitorizate, asigurându-li-se condiţii decente de trai. Menţionăm că este vorba despre semenii noştri, iar normele umanitare ne obligă să asigurăm discreţia necesară asupra persoanei lor şi să-i protejăm într-o situaţie în care ne-am fi putut regăsi fiecare dintre noi. În acelaşi timp, ne facem datoria să informăm şi opinia publică într-un mod care să nu stârnească panică nejustificată.
La această dată, 12.03.2020, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Călăraşi monitorizează împreună cu medici de familie un număr de 97 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, incluzând şi membrii familiilor acestora, persoane asimptomatice. De asemenea, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi se află internate două persoane, ale căror probe sunt în lucru la Institutul Naţional „Matei Balş“ din Bucureşti. Vă vom comunica rezultatele probelor recoltate, de îndată ce acestea ne vor fi comunicate. La acest moment, în județul Călărași, nu există nici un caz confirmat de COV19.
Facem din nou apel la înţelegerea raţională a situaţiei, la gestionarea corectă a emoţiilor şi solicităm presei să nu inducă în rândul cetăţenilor sentimente de nesiguranţă şi panică, acest lucru, în acest context epidemiologie, putând avea efecte imprevizibile şi greu de gestionat. Menţionăm că difuzarea de materiale tendenţioase, într-o situaţie care necesită mai mult ca oricând solidaritate între oameni, poate atrage răspunderea celor care se fac vinovaţi de răspândirea lor.

Director Executiv DSP Călăraşi
Cezar – Cristian Rădulescu

Dr. Camelia Truică
Medic Șef – DSP-DSP
Medic primar epidemiolog

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

CLSU Călărași/ Noi măsuri de protecție a populației în vederea preîntâmpinării și limitării efectelor infectărilor cu noul coronavirus

joi mart. 12 , 2020
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Primarul Daniel Ștefan Drăgulin, în calitatea sa de președinte, a convocat joi, 12 martie 2020, o nouă ședință extraordinară a Comandamentului Local pentru Situații de Urgență, pentru luarea unor noi măsuri de protecție a populației în vederea preîntâmpinării și limitării efectelor infectărilor cu noul coronavirus. […]