Două noi expoziții vor fi vernisate la Muzeul Municipal Călărași

Print Friendly, PDF & Email

muzeuLuna iunie aduce pe simezele Muzeului Municipal două noi expoziții temporare. Astfel, vineri, 5 iunie la ora 18,oo, Dorin MANEA ne invită în lumea acuarelei. ,,Între pictorii amatori călărășeni Dorin MANEA reprezintă tipul ,,intelectual”, cu cea mai rațională viziune și organizare plastică.”, scria criticul de artă, Pavel Șușară, cu ocazia primei sale expoziții personale de la Călărași, din anul 2003. Călărășenii vor cunoaște cu acest prilej și o latură mai puțin cunoscută a inginerului proiectant MANEA – pictura. Bazele acestei preocupări au fost așezate și șlefuite în copilărie și adolescență prin parcurgerea și absolvirea Clasei de pictură din Cadrul Școlii de Muzică și Arte Plastice din Tulcea și a Liceului de Arte Plastice din Constanța. După terminarea Facultății de Construcții din Iași a devenit călărășean, astăzi îmbinând meseria de bază cu plimbările și pescuitul pe Dunăre dar și cu pasiunea pentru dans și pictură.

Cea de-a doua expoziție CENTENAR – IONEL CONSTANTIN este o expoziție aniversară, organizată cu prilejul împlinirii a o sută de ani de la nașterea celui care a fost profesorul Ionel CONSTANTIN. Născut la Tecuci pe 8 mai 1915, Ionel Constantin, absolvent al Academiei Comerciale din București, unde i-a avut profesori pe Nicolae Iorga și Victor Slăvescu, a ajuns la Călărași, în anul 1945, ca profesor de matematică și comerț la Școala Comercială. Până la pensionare a fost profesor, director, inspector școlar pentru multe generații de elevi. A activat în presa locală, în cenacluri literare și a deschis expoziții personale de pictură. Expoziția ce se va deschide sâmbătă 6 iunie, ora 11.oo, conține lucrări de pictură, grafică și ceramică pictată cu scene din Amintiri din copilărie de Ion Creangă, puse la dipoziția Muzeului Municipal, de cunoscutul jurnalist Dan Constantin, fiul profesorului Ionel Constantin.

Please enter banners and links.

Next Post

Ultimul clopoțel a sunat pentru absolvenții Colegiului Național Barbu-Știrbei Călărași

joi iun. 4 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Absolvenții Colegiului Național Barbu-Știrbei, din Călărași, au participat la ultimul clopoțel, eveniment care a fost găzduit de sala de spectacole Barbu-Știrbei. Locul nu a fost ales întâmplător, deoarece aceștia au dorit ca momentul despărțirii să fie unul de care să își aducă aminte cu foarte […]