Două fetiţe nevăzătoare de la Asociaţa ,,Noi orizonturi” se pregătesc de şcoală

Print Friendly, PDF & Email

fetite 1Vacanţa de vară bate la uşă şi toţi copiii se bucură de venirea ei, la fel şi prichidenii de la Asociaţia „Noi Orizonturi”. Două feţiţe din cadrul acestei asociaţii au ţinut să mulţumească, în mod special, celor care s-au ocupat de educaţia lor la grădiniţa pe care au urmat-o zi de zi. Marina, fetiţa nevăzătoare, cu o voce de privighetoare şi sora ei geamănă, Andreea, tot nevăzătoare, în vârstă de 10 ani, au urmat grădiniţa de la vârsta de 5 ani, iar progresele lor sunt uimitoare, aspect recunoscut chiar de mama lor, Maria Toma. ,,Destinul pentru fetiţele mele nu a fost unul generos. Ele nu au văzut niciodată lumina zilei şi nu au simţit niciodată bucuria de a vedea tot cele le înconjoară. Nu credeam că o să ajung să le văd că  pot învăţa, aşa cum fac ceilalţi copii. Acum, mă bucur că ele pot face distincţia dintre zi  şi noapte, recunosc prin pipăit obiectele, numerele şi chiar literele. Fără sprijinul educatoarei Irina Câinaru nu cred că ar fi putut face acest lucru. Doresc, totodată, să le mulţumesc, în mod special, directoarei grădiniţei ,,Amicii”, educatoarei Elena Florea şi psihopedagogului Pompilia Zeţa, preşedinta Asociaţiei ,,Noi orizonturi”. În cei cinci ani de grădiniţă, fetiţele mele s-au bucurat de grija şi atenţia celor care au fost aproape de ele”, a spus Maria Toma.

În semn de mulţumire, Marina, o fetiţă inteligentă, vioaie si vorbăreaţă a cântat  câteva  melodii, fiind  acompaniată de sora ei, Andreea ce este puţin mai timidă. Din toamnă, cele două fetiţe vor urca o nouă treaptă în viaţa lor, ele vor urma Şcoala cu învăţământ special ,,Carol 1”, din Călăraşi.

Le urăm succes şi la cât mai multe împliniri!

fetite 2

Please enter banners and links.

Next Post

Colegiul Tehnic ,,Ştefan Bănulescu” aşteaptă tinerii călărăşeni să intre în marea sa familie

lun iun. 23 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱,,Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul care domneşte în ea!”, spunea odinioară o mare personalitate. Conştiinţa, gândirea, raţiunea, intelectul sunt doar câteva laturi ale spiritului ce sunt cultivate,  din generaţie în generaţie, în marea familie a Colegiului Tehnic ,,Ştefan Bănulescu”, din Călăraşi. Şcoală cu […]