Directorul D.S.V.S.A. Călărași, V. Nedelcu: Scandalul Avicola Călărași „O făcătură de presă”

Print Friendly, PDF & Email

nedelcu sÎn opinia directorului D.S.V.S.A. Călărași, Vasile Nedelcu, scandalul Avicola Călărași este doar: „O făcătură de presă”.

Pentru „Actualitatea de Călărași”, directorul Vasile Nedelcu a declarat:

„Așa cum a declarat și președintele ANSVSA, e posibil ca salmonela înregistrată să fie de la manipularea cărnii în depozite. Sunt 2500 de stereotipuri de salmonela și ele sunt prezente peste tot. Toată lumea are salmonela. Dacă ne facem un test de pe mâini veți vedea câte salmonele cresc.

R: Putem înțelege că e normal să conțină carnea salmonela?

Carnea nu trebuie să conțină salmonela, dare ea trebuie să fie protejată și manipulată în așa fel încât să nu fie cu salmonela, deoarece nu e de dorit să aibă așa ceva. Și chiar dacă există pe carne, asta nu e un pericol, decât când se multiplică în număr foarte mare și devine patogenă.

R: Și atunci, de ce se aruncă mii de tone de carne?

În general, carnea de pasăre a avut și momente când au fost cantități mari produse în România, au mai venit și importuri, dar problema este că în anumite situații scad vânzările și asta s-a întâmplat și la Călărași, motiv pentru care există în depozite carne foarte multă.

R: Ce spuneți de reacția existentă la nivel național?

Ce reacție? E presa, care vrea să vadă doar „sânge”.

R: E vorba de faptul că se aruncă mii de tone de carne, nu de presă…

Dacă așa a dispus Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară acolo unde a constat că nu era depozitată în condiții corespunzătoare, dacă au fost, eu știu, deficiențe de manipulare, probabil, nu știu. Și la Călărași, în urmă cu câteva luni, s-a mai confiscat carne, că noi avem în fiecare zi treburi din acestea. Nu punem în pericol sănătatea oamenilor.

R: Din punctul dvs de vedere, ca director al DSVSA Călărași, are vreo problemă Avicola Călărași?

Are, că i-au scăzut, drastic, vânzările, nu îi mai taie niciun abator puii, sunt pui la vârsta de sacrificare și nu îi mai taie, vor să oprească stația de incubație ca să nu mai producă pui, deci e o problemă socială. Îi anunț pe cetățeni că nu e nicio problemă. Au apărut la Suceava acele situații cu salmonela, dar niciodată carnea de pasăre nu se consumă crudă. Nu este nicio problemă la Avicola Călărași! Carnea trimisă din ferme spre vânzare, din Călărași, a fost carne bună.

R: De-a lungul timpului ați găsit probleme la carnea comercializată de Avicola Călărași?

Am avut și în primăvară, asemenea evenimente și anul trecut și acum doi ani, și acum trei ani, s.a.m.d., au fost mai multe probleme, dar ele s-au rezolvat pentru că nu a fost de vină Direcția Sanitar-Veterinară și s-au luat măsurile necesare.

R: Considerați că doar s-a exagerat cu situația aceasta?

R: Cu siguranță, da, nu putem spune că nu!  Și s-a exagerat și când a fost vorba de carnea de cal, sau de alt tip, cu laptele. Sunt probleme, dar presa caută ceva senzațional ca să poată să se bucure de audiență.

R: Cum comentați lipsa vreunei reacții din partea Avicola Călărași?

Întrebați-i pe ei!”

Cu sau fără exagerări din partea presei, o problemă există și aceea nu are un răspuns la obiect, atâta vreme cât cazurile de salmonela înregistrate la nivel național există, iar autoritățile spun că nu este nicio problemă cu carnea de la Avicola Călărași!

Suntem sau nu, mințiți, și dacă da, de cine? Pentru că efectele acestui scandal se văd în locurile de muncă pierdute, care sunt mai greu în Călăraşi de găsit, decât aurul. După 32 de ani de activitate neîntreruptă, Avicola Călăraşi pune lacătul pe uşă. În plin scandal al cărnii de pui infestate cu salmonela, firma din Bărăgan a decis să închidă fabrica. De aici pleca, anual, 8% din producţia totală de carne de pui din România.
 

Please enter banners and links.

Next Post

20 de mașini, din zona Pieței Big, s-au ales cu cauciurile tăiate, azi-noapte

Dum nov. 10 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În această dimineață, proprietarii a 20 de mașini, parcate în zona Pieței Big, și-au găsit cauciucurile sparte sau tăiate. Pentru Actualitatea de Călărași, o parte din proprietarii de mașini au declarat că nu s-a mai întâmplat să fie avariate atâtea cauciuri,  punând pe seama faptului […]