Din 2014, IMM-urile vor beneficia de mai multe fonduri nerambursabile

fonduri mai mari pt IMM-uriADR Sud Muntenia a organizat o conferinţă de presă, în cadrul căreia a fost prezentat stadiul actual de implementare a Programului Operaţional  Sectorial ,,Creşterea Competitivităţii” (POS CCE)  precum şi calendarul activităţilor derulate de Agenţie de la preluarea atribuţiilor de Organism  Intermediar pntru acest program de finanţare.

În cadrul conferinţei de presă, directorul Agenţiei, Liviu Muşat, a făcut un scurtă prezentare   Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa 1, amintind că „la sfârşitul anului trecut, programul era suspendat (Axa 1), fiind identificate probleme de sistem şi privind modul de gestionare a programului.” Atunci a apărut soluţia, la nivel naţional, ca rolul de Organisme Intermediare, pentru această axă, să fie distribuit Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională. Directorul Liviu Muşat a declarat că: „În momentul de faţă, programul este deblocat. Deblocarea s-a făcut atât în baza unei misiuni a Autorităţii de audit, realizată în septembrie – începutul lunii octombrie, cât şi a misiunii de audit, efectuată de reprezentanţi ai Comisiei Europene, care a fost desfăşurată la o singură Agenţie, dintre toate cele opt din ţară, la noi, la ADR Sud Muntenia. A fost un contact important cu multe emoţii. I-am asigurat, cu această ocazie, că am încredere în eforturile colegilor mei care sunt responsabili de implementarea POS CCE.”

Până la data de 14 noiembrie a.c., la sediul Agenţiei au fost depuse 188 de proiecte, care au fost propuse spre finanțare, în urma procesului de evaluare, desfășurat în cadrul celorlalte Agenții pentru dezvoltare regională și a Autorității de Management POS CCE. Până în prezent, au fost semnate 54 de contracte de finanţare, cu o valoare nerambursabilă solicitată de 46.488.952,46 lei, din care 18 contracte provin din judeţul Argeş, 10 din Dâmboviţa, 15 din Prahova, 5 din judeţul Călăraşi, iar judeţele Ialomiţa, Giurgiu şi Teleroman au câte doua contracte semnate. Totodată, directorul Liviu Muşat a ţinut să aducă în atenţie faptul că, noul Program Operaţional Regional, ce va fi lansat anul viitor, va cuprinde toate axele ce ţin de dezvoltarea mediului economic, fiind alocate fonduri europene mult mai mari şi pentru dezvoltarea IMM-urilor. ,, Toată filozofía absorbţiei fondurilor europene va avea în centru, începând cu 2014, dezvoltarea mediului economic. Toate proiectele ce vor fi  accesate de administraţia publică, de sectorul guvernamental sau de agenţii privaţi, vor avea ca ţintă dezvoltarea mediului economic şi a competitivităţii. Probabil, că mulţi s-au convins că, dacă nu vom pune accent pe competitivitate, diferenţa dintre ţara noastră şi celelalte ţări din Uniunea Europeană, se va adânci mult mai mult. În ceea ce priveşte dezvoltarea mediului de afaceri, noul Program Operaţional Regional va cuprinde toate măsurile penru dezvoltarea IMM-urilor.“ a precizat Liviu Muşat, directorul ADR Sud  Muntenia.

Please enter banners and links.

Next Post

Investitorii nu sunt interesaţi de piaţa centrală

lun nov. 25 , 2013
Piaţa  din centrul vechi al Călăraşiului, altădată un loc plin de viaţă şi  un important punct comercial al municipiului, devine, pe zi ce trece, o adevărată ruină. Municipalitatea călărăşeană a încercat, ani la rând, să atragă investitori pentru modernizarea şi transformarea acesteiea într-un  supermarket, dar nu avut sorţi de izbândă. […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!