Deși are majoritatea în C.J., PNL Călărași riscă să piardă ce a câștigat

Print Friendly, PDF & Email

Alegerile locale, din 5 iunie, au venit cu un rezultat mai mult decât confortabil pentru PNL Călărași, fiind singurul județ, din zona de sud a țării, care a câștigat alegerile, în fața PSD-ului.

Cei 17 consilieri județeni pe care îi are PNL Călărași, îi asigură majoritatea simplă de a impune atât președintele, cât și vicepreședinții, în Consiliul Județean.

Dar lucrurile nu sunt așa de simple pentru desemnarea președintelui de CJ, deoarece Marian Dinulescu, cel validat în BPJ, înainte de alegeri, să ocupe această funcție, are nu unul, ci doi contracandidați: Vasile Iliuță și Valetin Barbu.

Cel de-al treilea a apărut ca variantă, la începutul acestei săptămâni, când, tuturor consilierilor județeni PNL, li s-a dat posibilitatea să se înscrie în cursa pentru președinția CJ Călărași, iar alături de cele două nume intens vehiculate, a apărut al treilea: Valentin Barbu.

Și acesta este o variantă discutată, pe surse, demult, ca fiind omul susținut de Răducu Filipescu, ce ar putea fi coordonat, din umbră, de cel care a deținut șefia CJ, timp de 12 ani.

Ceea ce se întâmplă în PNL Călărași, în acest moment, denotă o instabilitate politică, de neacceptat, pentru un partid care care a câștigat alegerile, consecutiv, 12 ani, și care nu știe pe mâinile cui vrea  să dea puterea, pentru următorii 4 ani.

Liderul Răducu Filipescu încearcă să dea impresia de imparțialitate, în ceea ce privește candidaturile, deși este așteptată, de către primari,  părerea sa, ca lider de partid și ca cel care știe ce înseamnă funcția de președinte de Consiliu Județean și ce pregătire trebuie să aibă cel care preia acest post, pentru dezvoltarea județului.

Tăcerea acestuia și punerea doar pe umerii primarilor și a consilierilor județeni această decizie, poate duce (dacă nu există,deja!) la scindarea partidului, cel puțin în două tabere, atât Dinulescu, cât și Iliuță, având susținătorii lui, ceea ce ar putea duce la pierderea majorității, fiind necesar ca doar doi consilieri județeni PNL să încline balanța în favoarea PSD și ALDE.

Următorul termen dat este joi, 16 iunie, ora 16.00, zi când se vrea luarea deciziei finale, prin votul primarilor (37 la număr) și al consilierilor județeni (17).

O întrebare rămâne însă: de ce, pentru prima dată, după 12 ani în care a condus organizația PNL Călărași, asumându-și, cu nume și prenume, oamenii care să reprezinte partidul, în diferite structuri de partid sau în administrație, liderul vocal Răducu Filipescu preferă să facă un pas înapoi și să păstreze tăcerea?

Să fie liniștea, dinaintea furtunii, în PNL Călărași?

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Anunţ public privind decizia etapei de încadrare

mie iun. 15 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Primăria Municipiului Călărași cu sediul in mun. Călărași ,str. Bucuresti ,nr. 140 A,jud. Călărași, titular al proiectului , anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare FARA evaluare de impact asupra mediului fara evaluare adecvata de catre APM Călărași, in cadrul procedurilor de evaluare […]