Deputata Raluca Surdu și PNL Oltenița lansează programul acţiunilor de vară

Raluca SurduPentru cei mai mulți dintre noi, vara este anotimpul vacanței, al concediilor și al evadării din rutina cotidiană. Este acea perioadă din an când vrem să ne reîncărcăm bateriile, fie că plecăm în concediu sau că rămânem acasă. Vara aceasta, deputata Raluca Surdu și PNL Oltenița s-au gândit să le ofere acelora dintre noi, care stăm acasă, câteva oportunități, în plus, pentru a ne petrece lunile de vară într-un mod activ.

Astfel, la începutul lunii august, deputata PNL Raluca Surdu organizează o serie de vizite la Palatul Parlamentului din București, pentru elevii de la trei licee din Oltenița. „Parlamentul este o instituție fundamentală a statului român, dar prea puțini tineri înțeleg cum funcționează această instituție și de ce este ea atât de importantă. Vizitarea Palatului Parlamentului le va oferi elevilor de clasa a X-a și a XI-a, posibilitatea să vadă cum sunt făcute legile și cum se iau decizii în forul legislativ. Sunt convinsă că va fi o experiență educativă extrem de interesantă pentru elevi”, explică Raluca Surdu.

Și pentru că elevii de astăzi, pot deveni antreprenorii de mâine, PNL Oltenița vrea să pună pe picioare un Centru de resurse pentru iniţiativă şi acţiune. Practic, este vorba despre un sprijin acordat celor care doresc să se informeze cu privire la demararea unei afaceri, dar și celor care doresc să afle mai multe despre latura socială a antreprenoriatului și cum se pot implica pentru a ajuta comunitatea.

Mai exact, Raluca Surdu vrea să pună la dispoziţia celor interesaţi un spaţiu de informare cu material bibliografic de specialitate, reprezentând cărţi, ghiduri, rapoarte, cercetări și alte documente obținute de la institute de cercetare sau organizaţii non-guvernamentale. Periodic, vor fi organizate întâlniri pentru cei dornici să folosească informaţiile pe care deja le au sau pentru cei care doresc să își dezvolte noi competențe.

Îmi doresc să vin în sprijinul celor care vor să se informeze în diferite domenii, să își dezvolte noi competențe. Vom strânge documentația de specialitate și vom organiza sesiuni gratuite de dezvoltare personală și profesională, pentru toți cei interesați. Vreau să punem bazele unui incubator de acțiune și de inițiative, unde oamenii vor fi încurajați să își pună ideile în practică și să aplice cunoștințele dobândite pe parcurs. Am convingerea că acest proiect va fi operațional cât mai rapid. Cei interesați, pot afla mai multe informații la cabinetul meu parlamentar din Oltenița”, susține deputata PNL.

Cei de la PNL Oltenița s-au gândit și la cei care suferă din cauza căldurii, de peste vară, și au hotărât să amplaseze, în oraș, corturi unde toți cei care doresc pot să își verifice gratuit tensiunea. „Bolile de inimă afectează tot mai mulți oameni, iar consecințele lor sunt grave. Vreau să oferim tuturor oltenițenilor șansa de a apela la personal medical specializat pentru a-și verifica tensiunea și să îi îndrumăm către asistență de specialitate. Sper ca primul cort de asistență medicală să fie amplasat cât mai repede și îi rog pe oltenițeni să apeleze la serviciile care le vor fi oferite”, spune Raluca Surdu. Acțiunea va fi organizată în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică și Spitalul Municipal.

Please enter banners and links.

Next Post

7000 de lei ceruți pentru un accident rutier fictiv

mar iul. 23 , 2013
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi – Poliţia Oraşului Lehliu Gară, Secţia de Poliţie Rurală Tămădău Mare şi Postul de Poliţie Ileana au prins în flagrant în  după-amiaza zilei de marţi, 23 iulie, a.c.,trei persoane, care au încercat să înşele un bătrân, de 85 ani, din comuna Ileana, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!