Dep. Raluca Surdu: Schimbări importante la Prima Casă

Raluca SurduDupă adoptarea, de către Parlamentul României, a măsurilor ce au rolul de a îmbunătăți desfășurarea programului “Prima Casă”, deputatul Colegiului 5-Călărași, Raluca Surdu a declarat:

Votul meu și al colegilor din PNL a fost pentru sprijinirea celor care pot întâmpina probleme cu locuințele achiziționate prin programul “Prima Casă”. 

 Vreau să subliniez importanța introducerii posibilității de novare a obiectului contractului de garantare în cazul aplicării garanției pentru vicii ascunse. De asemenea, salut completările aduse, în sensul extinderii posibilității de a accesa programul “Prima Casă”, dacă locuința achiziționată inițial a suferit daune evaluate la o valoare de cel puțin 50%, din valoarea creditului acordat inițial.

 Practic, modificările și completările aduse, vin în sprijinul celor care au achiziționat o locuință și în urma producerii unor riscuri asigurate o fac improprie utilizării. Aceștia pot solicita achiziția unei noi locuințe prin programul “Prima Casă”.

 Mai exact, prin votul nostru, dorim să asigurăm un tratament egal pentru cei care au achiziționat o locuință de la un dezvoltator imobiliar, care poate oferi la schimb o altă locuință corespunzătoare calitativ, în raport cu cei care au achiziționat o locuință de la o persoană fizică, ce nu are posibilitatea înlocuirii locuinței vândute.

 O lege bună trebuie să răspundă cerințelor și realităților existente în prezent, iar completările aduse, sunt de natură să ofere sprijin și să îi stimuleze pe cei care care doresc să acceseze acest program guvernamental.”

Please enter banners and links.

Next Post

Dep. Aurel Niculae: “Sper să aducem expertiza niponă în colegiul nostru”

vin iun. 28 , 2013
Miercuri, 26 iunie 2013, la invitația Excelenței Sale domnul Keiji Yamamoto, ambasadorul Japoniei la București, deputatul Colegiului 4 Călărași, Aurel Niculae a fost prezent la recepția organizată la reședința ambasadorului de la București. ”Am fost onorat să primesc invitația de participare la recepție, mai ales pentru că, pe lângă faptul […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!