De Ziua Regalității, Crin Antonescu, președintele PNL aduce un omagiu Majestății Sale

mihai

De Ziua Regalității, Crin Antonescu, președintele PNL aduce un omagiu Majestății Sale, Regele Mihai I, subliniind că ” modernizarea țării noastre, construcția și desăvârșirea destinului nostru european se leagă în mod indisolubil de Familia Regală a României”.

Crin Antonescu îi mulțumește regelui Mihai I ”pentru dragostea si grija pe care Majestatea Sa si Casa Regala le-au purtat mereu poporului român”.

Îi urez ca anii ce vor veni sa îi aducă sănătate și bucuria de a primi în continuarea iubirea poporului român. Si cu acest prilej festiv, urez un sincer și călduros ‘La multi ani!’ Familiei Regale a României” a scris  liderul liberalilor pe pagina sa de facebook.

Cu o tripla semnificație, 10 mai s-a impus în perioada moderna drept cea mai bună alegere pentru Ziua Naționala a României, fiind sărbătorita din 1867 până în 1947.

Pe 10 mai 1866 Carol I a devenit domnitor al României. 11 ani mai târziu, tânărul stat își oficializă independenta, iar la 10 mai 1881 România devenea regat.

Ieri, 9 mai, aflată la Sinaia, Adina Vălean,  a vorbit despre legătura foarte puternică existentă între viața cetățenilor europeni, așadar și a românilor, și legile adoptate în Parlamentul European. ” Acolo, pentru că sunt reprezentanți din toate statele membre, fiecare trage pentru țara lui și pentru cetățenii ei. Cine va spune diferit, nu va spune adevărul sau nu știe. Acolo te duci sa te bați pentru lucruri care sunt relevante pentru tara ta.”, a scris Adina Vălean în  pagina sa de facebook.

Europarlamentarul PNL a mai arătat că ” …în România îi cunoaștem pe europarlamentarii care se duc la televizor să vorbească despre politica internă. Românii îi cunosc pe cei mai bizari europarlamentari, Gigi Becali, Vadim, Elena Băsescu. De aceea s-a creat imaginea că un europarlamentar câștigă mult și nu face nimic. Mai mult, această stare de fapt a creat falsa imagine că de ceea ce se întâmplă la Bruxelles, nu depinde nimic din viața noastră”.

Subliniind că nu toți europarlamentarii sunt la fel, că există unii ”care sunt foarte buni de gura și alții care înțeleg despre ce e vorba” , Adina Vălean își exprimă speranța că românii îi vor trimite în Parlamentul European pe cei care înțeleg despre ce este vorba.

Adina Vălean a fost votată de către ONG-ul VoteWatch cel mai influent europarlamentar și este singurul europarlamentar român care stă în primul rând în sala de plen a Parlamentului European , locul supranumit ”semi-cercul puterii”.

Please enter banners and links.

Next Post

Oameni, campanii și politici…

Dum mai 11 , 2014
Într-o totală convergență cu valorile europene, PNL propune, printr-un manifest simbolic, schimbarea orei României și trecerea acesteia la ora Europei Centrale. Astfel, România ar avea aceeași oră ca Germania, Italia, Spania, Franța, Polonia, Cehia, Ungaria, Belgia sau Olanda. “Este o declarație de intenție clară și fermă către valorile europene, de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!