De ziua lor, copiii cu dizabilităţi au avut ca motto: ,,Nimeni nu-i perfect, doar dragostea-i perfectă”

Marţi, 3 decembrie, a fost o zi plină de semnificaţie, în special pentru persoanele cu nevoi speciale. În 1992, Adunare Generală ONU a stabilit ca data de 3 decembrie să fie dedicată persoanelor cu dizabilităţi, pentru ca, întreaga lume să devină mai responsabilă în ceea ce priveşte integrarea în societate a persoanelor cu dizabilităţi. La Călăraşi, această zi deosebită a fost  aniversată printr-un spectacol festiv, de  mare încărcătură emoţională, dedicat copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi. Pompilia Zeţa, coordonatoarea Asociaţiei ,,Noi Orizonturi” a marcat deschiderea acestei manifestări intitulate: ,,Nimeni nu-i perfect, doar dragostea-i perfectă”, mulţumind tuturor celor care au fost alături de ei la această sărbătoare. ,,Faptul că suntem cu toţii, alături de aceşti copii  speciali, este dovada clară, că îi susţinem şi le insuflăm încredere, depărtându-i de crunta singurătate” a spus, printre altele, Pompilia Zeţa. Pe scena sălii de spectacole ,,Barbu Ştirbei”, copiii cu  nevoi speciale, din municipiul Călăraşi, dar şi colegii lor din unităţile de învăţământ au prezentat, timp de două ore, multe momente artistice emoţionante, ce au stârnit  admiraţia copii de la Asociatia Noi Orizonturi sspectatorilor, dar şi multe lacrimi. Fără teamă şi fără emoţie, copiii Asociaţiei ,,Noi Orizonturi”, prin cântecele lor, au demonstrat că sunt la fel ca şi ceilalţi copii, chiar dacă viaţa lor este marcată de multă suferinţă. Oricine ar fi putut observa, pe feţele lor, sensibilitatea, dar şi marea bucurie că sunt aplaudaţi, la scenă deschisă. copii si tinerii de la ASCHF-R sAu evoluat pe scenă, cu cântece frumoase, copiii şi tinerii de la Asociaţia de Sprijin pentru Copiii cu Handicap Fizic – România, din Călăraşi. Au cântat câteva colinde de iarnă şi  copiii  instituţionalizaţi, de la Centrul Sf. Maria, din cadrul DGASPC Călăraşi. Prichindeii veseli şi gălăgioşi,  de la Grupa ,,Curioşii”, din cadrul Grădiniţei ,,Amicii”, coordonaţi de educatoarele Vali Popa şi Mariana Chiru, au susţinut  un scurt recital folcloric. Fetele de la trupa ,,Nimeni nu-i perfect” din cadrul Asociaţiei ,,Noi Orizonturi”  au dansat cu mult talent, iar membrii trupei  „High Dream mini”,”High Dream maxi” au încins atmosfera pe ritmuri  latino, hip hop şi dance.

trupa Blue Butterfly sO notă aparte au dat-o componenţii trupei ,,Blue Butterfly”, coordonaţi de Ionuţ Popescu şi Maria Ganea, care au  prezentat un inedit dans de epocă. Prezent la acest deosebit spectacol, dedicat  unor copii atât de speciali, prin  puritatea sufletească şi prin sensibilitate, edilul Daniel Drăgulin a ţinut să adreseze câteva cuvinte celor prezenţi. ,,Vreau să vă mărturisesc că vă port un respect deosebit, atât vouă, copiilor, cât şi părinţilor voştri care vă îngrijesc, zi de zi. Le purtaţi o mare grijă, în fiecare zi, şi meritaţi toată consideraţia noastră. Mă aplec în faţa dumneavoastră. Sunt convins că, noi, în calitate de reprezentanţi ai municipalităţii, alături de cadrele didactice, vom reuşi, împreună, să le îndeplinim acestor copii un vis mai vechi, să  realizăm o grădiniţă şi o şcoală specială. Ei sunt copiii noştri şi trebuie să le facem o viaţă mai bună”, a spus primarul Drăgulin.

Acest eveniment a fost organizat cu sprijinul deputatului Daniel Florea, care a fost prezent, senatorului Liviu Tomoiagă şi Asociaţiei de voluntari ,,Pentru un Călăraşi mai bun”.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Daniel Florea:,,McDonald's va oferi burse elevilor merituoşi şi va ajuta copiii cu dizabilităţi din Călăraşi”

sâm dec. 7 , 2013
Deputatul Daniel Florea s-a ţinut  de cuvânt şi de această dată. Aşa cum a promis, Daniel Boaje, country managerul McDonald’s – România a  venit în Călăraşi, joi 5 decembrie. Prezenţa la Călăraşi a managerului Boaje, unul din cei mai importanţi oameni din sfera serviciilor din ţara noastră, a avut o […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!