Daniel Drăgulin: „Oamenii au mari aşteptări de la mine şi, de aceea, nu doresc să îi dezamăgesc”

La finele lunii aprilie, liberalii călărăşeni şi-au ales conducerea fililalei municipale, cât şi a Organizaţiei Judeţene. Singurul candidat la preşedinţiile celor două organizaţii a fost actualul primar al municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin. În interviul, de mai jos, liberalul Drăgulin a dorit să ne dea câteva detalii privind obiectivele sale politice şi  administrative pe care doreşte să le îndeplinească cu succes.

 Domnule Drăgulin, de ce credeţi că nu au mai existat şi alţi contracandidaţi în cursa pentru câştigarea funcţiei de preşedinte, de la nivelul celor două organizaţii?  

Daniel Drăgulin:  Este o întrebare la care dacă aş da orice răspuns, lumea ar crede că sunt un ipocrit. Pot spune că la  nivelul Organizaţiei Municipale PNL, colegii  mi-au propus ca această filială, în cadrul căreia am muncit şi am fost în fruntea sa, încă din anul 2010, să o reprezint, în continuare, având şi calitatea de primar al municipiului Călăraşi. Împreună cu noua echipă de la conducerea acestei organizaţii, voi continua să realizez toate proiectele politice pe care le-am început acum câţiva ani. De asemenea, am dorit să ajung preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL. Poate, comportamentul şi poziţionarea mea în  cadrul acestei formaţiuni au facut ca toţii colegii mei de partid să acceadă la ideea că eu pot armoniza relaţiile, uneori tensionate, din cadrul Organizaţiei Judeţene a PNL. De asemenea, nu s-a uitat faptul că, am deţinut, timp de opt ani de zile, funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi am avut o relaţie foarte bună  cu primarii din judeţ.  Prin prisma funcţiei pe care am avut-o , cea de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL,  am avut o colaborare foarte bună şi cu preşedinţii filialelor locale liberale, din tot judeţul.

 Aţi fost ales pentru funcţiile  de preşedinte ale celor două organizaţii, cu un scor  foarte bun, de peste 90%. Ce reprezintă pentru dumneavoastră acest rezultat?

 Daniel Drăgulin: Dacă îmi aduc bine aminte, la alegerile din 2012, pentru preşedinţia Organizaţiei Municipale a PNL Călăraşi, am avut 14%-15%  voturi negative. Niciodată, nu am avut o remuşcare vizavi de acest rezultat, pentru că sunt convins că nu toată lumea mă simpatizează sau poate fi de acord cu mine.  Sincer nu m-am  aşteptat la un scor atât de ridicat, obţinut la alegerile de la nivelul Organizaţiei Judeţene a PNL. Însă acest lucru reprezintă pentru mine un consens din partea filialelor locale pentru a-mi acorda sprijin în îndeplinirea obiectivelor noastre politice. Acest fapt mă onorează dar, în acelaşi timp, mă şi obligă să analizez, cu mare chibzuinţă, orice decizie pe care o iau. Oamenii au mari aşteptări de la mine şi, de aceea, nu doresc să îi dezamăgesc.

 Un prim obstacol de trecut  îl veţi avea, luna viitoare, când vor fi alegeri pentru primari în localităţile Unirea şi Lehliu  Gară. Care sunt candidaţii  PNL şi ce scor speraţi să obţineţi?

Daniel Drăgulin:  După cum se cunoaşte, cele două localităţi sunt fief-uri ale PSD ce au avut, ani la rând, primari social-democraţi. Aş da dovadă că sunt un polician pripit dacă nu aş recunoaşte acest lucru. Atât în comuna Unirea, cât şi în oraşul Lehliu Gară, s-au realizat, în aceşti ani, multe investiţii edilitare importante, care se pot vedea cu ochiul liber. Dar asta nu înseamnă că ne dăm bătuţi. Ştiţi foarte bine că sunt un luptător şi voi încerca cu echipele pe care le-am format, în cele două localităţi, să obţinem un scor cât mai bun. Eu nu mă laud că avem prima şansă, la niciuna din aceste localităţi, dar pot exista şi surprize. La Lehliu îl avem candidat pe Laurenţiu Bănescu,  iar la Unirea, pe Aurica Pârlea.

  Tot în luna iunie vor fi alegeri la nivel central, în cadrul PNL.  Până la această dată s-au înscris în cursa pentru preşedinţie Ludovic Orban, Cătalin Predoiu, care s-a  şi retras, precum şi liberalul Cristian Buşoi. Pe cine va susţine PNL Călăraşi?

Daniel Drăgulin:  În PNL, deciziile se iau în mod democratic. În cadrul ultimei şedinţe a Biroului Permanent Judeţean s-a luat decizia, prin vot secret, ca organizaţia noastră să îl susţină pe Ludovic Orban la preşedinţia partidului. Sperăm ca la Congresul din luna iunie colegii din cadrul filialei noastre să aibă un vot unanim.

 În cadrul Comitetului Judeţean PNL Călăraşi  aţi afirmat că veţi milita pentru unitate. Şi, totuşi, există unele tensiuni între membrii PNL şi foştii membri PDL. Cum veţi anihila  aceste disensiuni?

Daniel Drăgulin:  Primul exemplu prin care am demonstrat că doresc unitate şi transparenţă în luarea deciziilor a fost alcătuirea noului Biroul Permanent Judeţean al PNL  Călăraşi.  Voi milita pentru unitatea organizaţiei, iar cei care nu vor respecta acest deziderat vor suporta consecinţele, vor fi marginalizaţi, vor fi sancţionaţi, chiar cu excluderea din partid.

Cum colaboraţi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă?

Daniel Drăgulin:  Cu domnul Iliuţă  am avut o colaborare bună şi sper să o am la fel şi în continuare, mai ales că m-a şi susţinut.  El este omul cu care poţi să comunici şi să colaborezi.

Care sunt  obiectivele prioritare investiţionale ce se vor realiza în municipiul Călăraşi, în acest an?

  Daniel Drăgulin:  Suntem în plin proces de pregătire a lucrărilor de reabilitare  care se vor demara la Poşta Veche. Suntem în faza semnării contractului de finanţare.  Sper ca până la sfârşitul acestei luni contractul să fie semnat.  Deocamdată, suntem singura unitate administrativ-teritorială care a accesat un astfel de proiect, finanţat din fonduri europene.  De asemenea, vom demara lucrările  pentru reabilitarea  străzilor din municipiul Călăraşi. Este vorba, pentru început, de cele patru străzi din Lotul 2: Năvodari, Panduri, Victoriei şi  strada Macului. Ulterior, vom scoate la licitaţie şi alte străzi (Lotul 1-Bd-ul Cuza-Vodă,  Ştirbei-Vodă şi Muşeţelului.  Străzile Bucureşti şi Griviţa vor fi asfaltate după expirarea perioadei de garanţie,  în urma  implementării Proiectului CL 8. De asemenea, ne pregătim să implementăm proiectele pentru construcţia celor patru săli de sport în cadrul şcolilor: Mircea Vodă; Colegiul Economic; Constantin Brâncoveanu şi Mihai Viteazu. La două dintre acestea au fost demarate procedurile de licitaţie.  Aceste investiţii se vor face cu bani guvernamentali, precum şi cu fonduri de la bugetul local. A intrat în linie dreaptă şi construcţia bazinului de înot care se va face cu bani de la Compania Naţională de Investiţii.

Cum decurge colaborarea cu consilierii locali PSD?

Daniel Drăgulin: Consilierii locali PSD au fost corecţi până acum. Este  firesc ca fiecare dintre ei să îşi impună punctul de vedere. Apreciez faptul că, la toate şedinţele de Consiliu Local, au votat în cunoştinţă de cauză şi şi-au prezentat opiniile pertinent, care au venit în sprijinul comunităţii. Ei sunt în opoziţie, dar au susţinut, până în prezent, toate  proiectele edilitare ale municipiului Călăraşi.

Vă mulţumesc pentru interviul acordat!

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Investiții/ Ecoaqua Călărași pregătește un proiect în valoare de peste 170 de milioane de euro

lun mai 15 , 2017
Societatea Ecoaqua se pregătește pentru depunerea unui  proiect amplu, cu impact în peste 30 de localități din județele Călărași și Ialomița. Acesta va fi depus pe POIM (Programul Operațional Infrastructura Mare) și va însemna continuarea proiectelor ce au vizat extinderea rețelelor de apă și canalizare. Despre modul în care se […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!