Dan Șova a fost ales președintele PSD Călărași. Nu au lipsit discursurile, care au pus degetul „pe rana” organizaţei judeţene

[easyrotator align=”left”]erc_3_1365262750[/easyrotator]Astăzi, 6 aprilie, organizația judeţeană a PSD Călărași și-a ales conducerea: președintele, primvicepreședintele, vicepreședinții și celelalte structuri de conducere ale partidului.

Unicul candidat, Dan Șova, dar şi fostul preşedinte interimar, Ion Ştefan   nu au fost „iertaţi” de unele mesaje transmise de membrii de partid. De departe, cel mai direct a fost Doru Ioan Tărăcilă, fost senator şi preşedinte de partid, care a spus:După ce l-am ascultat pe Ion Ştefan, m-am hotărât să am această intervenţie. Voi vorbi despre responsabilitate, încredere şi solidaritate. Responsabilitatea, într-un forum de partid, este logic că cei care ocupă anumite funcţii trebuie să îşi asume răspunderea victoriilor, dar şi a înfrângerilor, greşelile de strategie în activitatea de partid. Este nefiresc, ca într-un raport prezentat în conferinţa judeţeană, preşedintele Ştefan să încerce să facă istoria PSD-ului. Atunci când vorbeşti de PSD Călăraşi, trebuie să îl cunoşti de 20 de ani, să fi mâncat pâinea amară de la Borcea şi până la Căscioarele, de la Belciugatele şi până la Ştefan cel Mare. În sală sunt doar o parte din armata pe care noi o avem, armată care ne-a dat, pe parcursul celor 6 rânduri de alegeri, victorii deosebite. Când vorbim de solidaritate, nu vreau să punem „paratrăznet” o femeie, pe Oana Mizil. Pentru că a fost o decizie politică luată în acel moment şi, cu tot respectul pe care i-l port dlui minstru Şova, acesta a făcut parte din echipa de la Bucureşti, pentru a o susţine la conducerea partidului. Niciodată, înainte de  1989, Călăraşiul nu a produs un conducător local. Avem o lipsă de încredere faţă de noi. În realitate, trimiterea dlui Şova la Călăraşi este ca o sancţiune, pentru că este pus la treabă, nu i se pune o coroniţă pe cap! Din vina noastră, pentru că i-am îndepărtat, în ultimii trei ani, pe toţi membrii, cu vârste între 35 şi 45 de ani, care au fost crescuţi în ultimul deceniu,de partid. Mi-am asumat pierderea alegerilor, în 2009, când am demisionat ca preşedinte, aşa cum este normal atunci când vrei să îţi păstrezi demnitatea. Raportul, prezentat azi în conferinţă, mi se pare că are „glumiţe”. E uşor să spunem că îi batem pe liberali. Nu îi batem, ca nu avem cum, cât timp ne îndepărtăm proprii membrii. Nu am reuşit să producem oameni care să le ia locul primarilor racolaţi de PNL şi PDL, în ultimii ani, pentru că nu am deschis porţile partidului în localităţile în care am pierdut, pentru a avea organizaţii puternice. Am câştigat alegerile alături de USL, dar am pierdut pacea, adică negocierile cu liberalii. Sunteţi convinşi că, în judeţul Călăraşi, PSD are 45%.  Dar ce câştigat? Doar un deputat, doar 6 consilieri judeţeni şi am pierdut 6 primării PSD, pentru că PNL şi-a pus candidaţi proprii, acolo. Nu am ştiut să gestionăm înţelegerea cu liberalii. Nici algoritmul de repartizare a directorilor de deconcentrate nu a fost respectat, nefiind paritatea discutată de primul-ministru Ponta. Nu spun de o ruptură de PNL, Doamne Fereşte, doar că nu trebuie să fim copiii săraci de la masa Alianţei!

Mai există solidaritate în PSD Călăraşi, în condiţiile în care partidul s-a închis ca o cetate, în care nu a mai putut pătrunde nimeni şi din care au fost izgoniţi toţi cei consideraţi indezirabili?  Cuvântul meu, dle Şova, nu s-a dorit o punere la punct a dvs.  ci, dimpotrivă, călărăşean fiind, spun că dacă astăzi Călăraşiul nu poate produce un preşedinte, vă mulţumim că aţi acceptat să candidaţi la Călăraşi!

Primarul comunei Roseţi, Nicolae Râjnoveanu a venit şi el cu o nemulţumire legată de comunicarea în partid, şi mai ales de modul în care sunt numiţi membrii PSD la deconcentrate:Sunt aceşti directori, cei care au muncit în partid? Nu! Sunt ei cei care au alergat din casă în casă, în campanie electorală? Nu, noi am făcut-o şi dacă aceştia sunt directori, ni se datorează, pentru că am muncit pentru partid şi organizaţie! Doar ei cred că sunt pe acea funcţie pentru că li se cuvine, fără ca măcar să aibă calificarea necesară pentru postul pe care îl ocupă! Cei 11 care mai suntem primari, în judeţ, ţinem de fapt, scheletul partidului. Ştiu că pe mulţi, din conducerea actuală, i-am supărat, chiar. Mi-am impus o regulă. Cu prima ocazie, când mă duc la frizer, o să aduc un smoc de păr pentru a-l afuma, ca să le piară frica de Râjnoveanu! Spun, deasemnea, că nu s-a respectat înţelegerea la alegeri. Promisiunea a fost de 19, până la 24 de primari, şi am rămas vreo 11. Aş vrea să vă dea Domnul înţelepciune, dle Şova, pentru a pune piciorul în prag, şi să faceţi treabă pentru noi, primarii aştia care am mai rămas şi care suntem stâlpii acestei organizaţii.”

După discursurile ţinute de membrii de partid, Conferinţa Judeţeană a PSD Călăraşi a continuat cu alegerea structurilor de conducere, concurenţă existând la funcţia de vicepreşedinte, cea de primvicepreşedinte, ocupată de fostul interimar, Ion Ştefan, fiind lăsată, de acesta, la latitudinea lui Dan Şova, de a spune dacă îl mai vrea, sau nu, alături de el, în această calitate.

Vom reveni cu amănunte.

Next Post

Trecerea peste podeţele de pe râul Argeş a fost interzisă

Dum apr. 7 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Foto: Observator de Calarasi, pod Crivăț Debitul râului Argeş, ce traversează zona de vest a judeţului nostru, a depăşit deja cota de atenţie  şi este în continuă creştere, ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor şi cedării apei din stratul de zăpadă. Această situaţie a […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!