Trecerea peste podeţele de pe râul Argeş a fost interzisă

pod crivat sFoto: Observator de Calarasi, pod Crivăț

Debitul râului Argeş, ce traversează zona de vest a judeţului nostru, a depăşit deja cota de atenţie  şi este în continuă creştere, ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor şi cedării apei din stratul de zăpadă. Această situaţie a dus la instituirea unor măsuri de urgenţă în ceea ce priveşte podeţele ce traversează râul în zona localităţilor Crivăţ- Budeşti, Radovanu-Șoldanu şi Clăteşti-Mitreni . Potrivit prefectului judeţului, George Iacob, în cursul  nopţii de vineri, 5 aprilie, spre sâmbătă, 6 aprilie a.c., apele Argeşului au trecut peste podeţul din zona Şoldanu . ,,În continuare,  avem semnale că vor avea loc deversări ale Argeşului care, probabil, vor duce şi  la inundarea  celorlalte podeţ . În această situaţie, am interzis trecerea peste  toate  podeţele, ce sunt supravegheate, 24 de ore din 24, de echipaje ale Jandameriei, de la ISU, dar şi de cei de la  de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă. Aceste măsuri rămân instituite până când apele Argeşului vor începe să scadă şi până când ne vom asigura că se poate trece în condiţii de siguranţă”, a spus prefectul Iacob, pentru Actualitatea de Călărași.

În ceea ce priveşte  situaţia apelor  Dunării, prefectul  judeţului a precizat că  sunt în continuă creştere. ,,Prognozele referitoare la debitul Dunării, pentru zona noastră, nu sunt deloc bune. Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor ce ar putea fi afectate de inundaţii au luat toate măsurile de prevenire . La Călăraşi, se consolidează digul cartierului Măgureni iar  la Borcea şi Jegălia, autorităţile sunt pregătite cu toate materialele necesare pentru întărirea digurilor aflate de-a lungul braţului Borcea”, a mai adăugat prefectul Iacob.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

În Dragalina, pompierii militari au scos apa din gospodăriile inundate

lun apr. 8 , 2013
Două echipaje specializate de intervenţie din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina au acţionat timp de aproximativ 8 ore pentru evacuarea apei din 5 gospodării, care au fost afectate de precipitaţiile abundente căzute în ultimele zile     Prin intervenţia lor eficientă, pompierii militari au reuşit să salveze bunuri materiale în valoare […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!