Creșterea pensiilor și indexarea lor, principalul subiect discutat de reprezentanții pensionarilor călărășeni, la întâlnirea cu autoritățile

Print Friendly, PDF & Email

sedinta PrefecturaÎn sala de şedinţe a instituţiei prefectului a avut loc întâlnirea cu membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. La această întrunire au participat deputaţii de Călăraşi, Daniel Florea şi Aurel Niculae, în calitate de invitaţi, reprezentanţi ai organizaţiilor călărăşene de pensionari, Petra Naghen, preşedintele C.J.P.V. Călăraşi,  împreună cu  6 reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice Călăraşi, reprezentanţi ai instituţiilor D.S.P, C.J.P., C.A.S., D.G.A.S.P.C., A.J.P.I.S., I.P.J., Protoieria Călăraşi şi preşedintele Asociaţiei Primarilor de Comune – Călăraşi, Nicolae PANDEA, primar al comunei Ştefan cel Mare.

Tema principală a întâlnirii a fost: „Măsuri pentru creşterea pensiilor şi indexarea acestora cu rata inflaţiei, precum şi a ajutoarelor sociale de stat, în anul 2015”.

În prima parte a  întâlnirii, Tatiana ZAHARIA, directorul executiv al C.J.P. Călăraşi, a prezentat un material informativ privind măsurile adoptate pentru creşterea pensiilor şi indexarea acestora cu rata inflaţiei, precum şi a ajutoarelor sociale de stat, în anul 2015 (a se vedea materialul anexat).

Prefectul George IACOB, a adresat invitaţia permanentă a parlamentarilor călărăşeni de a participa la şedinţele C.C.D.C.P.P.V.

Fiecare dintre cei doi parlamentari participanţi şi-a prezentat activitatea depusă, prin iniţiativele legislative propuse şi eforturile depuse până la data şedinţei pentru atragerea investitorilor şi implicit dezvoltarea economică a judeţului.

Cu acest prilej, Prefectul a adresat mulţumiri atât reprezentantului C.J.P. Călăraşi pentru efortul depus în aplicarea legii, în soluţionarea solicitărilor cetăţenilor, marea majoritate pensionari sau cetăţeni aflaţi în pragul de pensionare, cât şi  întregului aparat administrativ de la nivelul judeţului, care depune eforturi, în condiţiile unei scheme de personal redusă, de a face faţă permanent  volumului din ce în ce mai mare al problemelor cu care se confruntă cetăţenii şi nu numai.

Prefectul judeţului Călăraşi a anunţat faptul că în această perioadă, prin Ordin al Prefectului, echipe formate din reprezentanţi ai D.S.P., D.S.V.S.A., C.J.P.C. şi ai I.P.J. efectuează un control tematic privind producţia, circulaţia şi comercializarea produselor specifice sărbătorilor pascale, la nivelul judeţului Călăraşi. De asemenea, a anunţat noutatea din cursul zilei, respectiv videoconferinţa desfăşurată cu puţin timp înainte de şedinţă, asupra măsurilor luate la nivel naţional ce urmează a fi aplicate şi în plan local de asigurare a linişti şi ordinii publice a unui efectiv considerabil de poliţişti şi jandarmi, capabili să intervină de îndată acolo unde se impune.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Polițiștii au discutat cu copiii de la Centrele Sera și „Sfântul Ştefan”, despre traficul de persoane și dispariții

vin apr. 10 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale- Compartimentul Urmăriţi,  au desfăşurat, în zilele de 08 şi 09 aprilie 2015,  acţiuni preventive la Centrul de Servicii Sociale pentru copii şi familie „Sera” din municipiul Călăraşi şi Centrul de Plasament „Sfântul Ştefan” din comuna Perişoru, ai cărei […]