Corecțiile financiare date de UE vor fi suportate de guvern

Nemulțumit de faptul că instituția pe care o conduce, Consiliul Județean Călărași, ar putea să primească o corecție ce poate depăși 10% din sumele primite pe programele cu finanțare europeană, Răducu Filipescu a discutat cu ministrul Fondurilor Europene pe această temă. Președintele a declarat, într-o conferință de presă, că era hotărât să dea în judecată guvernul, dacă nu se ajungea la o înțelegere pe această temă, la minister. Răspunsul primit a fost acela că, instituțiile publice care au respectat procedurile si cărora nu le poate fi imputat faptul că nu au respectat legislația românească, vor derula programele fără să suporte corecțiile, însă cei care se fac vinovați vor plăti.

„Vom semna toţi preşedinţii de Consilii Judeţene o hârtie pentru a nu plăti dacă nu este vina noastră. Dacă ni s-ar aplica aceste corecţii, am intra în blocaj total, pentru că avem şi linie de creditare deschisă pentru susţinerea proiectelor, spune preşedintele C.J. Călăraşi.

Filipescu spune că e un atu faptul ca fostul prefect de Călăraşi, Lilian (fost) Ostropel, actual Onescu este secretar general în acest minister al Fondurilor Europene, fie şi prin prisma faptului că poate afla, înaintea celorlalţi, ce axe noi se vor deschide pe viitor. „Vreau să ne prindă 2014pregătiţi cu multe studii de fezabilitate făcute pe proiectele pe care vrem să le dezvoltăm, pentru că e posibil să fie aceeaşi regulă: „Primul venit, primul servit!”

Restaurant pentru femei

„Rămân la ideea de a avea o zonă centrală a oraşului, unde să te poţi plimba şi să ai ce vedea. Pe lângă lucrurile mari pe care vreau să le construim aici: parcare subterană, o bibliotecă modernă, un parc  frumos amenajat, vreau să existe şi un restaurant exclusiv pentru doamne, ca să nu mai fie nevoite să audă înjurăturile domnilor care discută prin baruri. Noi avem restul restaurantelor, e cazul ca şi ele să aibă unul!”, spune Răducu Filipescu, ce a dorit să solidarizeze probabil, cu idei rostite, probabil, de unele doamne.

Ce spuneţi, ne-a ghicit gândurile?

 

Please enter banners and links.

Next Post

Mihai Eminescu, între controverse şi emoţii la 163 de ani de la naşterea sa

vin ian. 18 , 2013
Pe 15 iunie 2013, la distanţă de 163 de ani de la naşterea sa, Mihai Eminescu s-a făcut simţit, prin opera creată, în instituţiile de cultură şi educaţie din Călăraşi. O serie de licee şi şcoli au marcat această zi, organizând momente omagiale. Liceul care-i poartă numele poetului, Mihai Eminescu […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!