Copilul căzut într-un canal tehnologic a fost găsit

pompieriIntervenţie dificilă pentru căutarea unui copil în vârstă de 10 ani, căzut într-un canal tehnologic, în zona bazinelor de decantare de pe platforma siderurgică. 

Un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au intervenit timp de aproximativ trei ore pentru căutarea trupului copilului.

Au fost solicitaţi şi scafandrii din cadrul Unităţii Speciale de Salvatori a I.S.U. Bucureşti Ilfov, însă până la sosirea lor, copilul a fost găsit şi adus la suprafaţăcautare copil

 În data de 16.08.2013, ora 12.11, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe platforma siderurgică din zona Mircea Vodă (aproape de canalul siderurgic), în zona fostelor bazine de decantare ale combinatului, pentru căutarea unei persoane de sex masculin în vârstă de 10 ani, Georgian B., despre care se presupunea că ar fi căzut şi s-ar fi înecat într-un canal tehnologic, cu o adâncime  de aproximativ 6 – 7 metri.

canal tehnologicPotrivit relatărilor martorilor, copilul se afla la pescuit împreună cu tatăl său, iar la un moment dat s-a îndepărtat de acesta, s-a urcat pe o platformă betonată şi în timp ce se juca a căzut în gol printr-o gură de acces într-un canal tehnologic, la luciul apei rămânând doar papuci şi o şepcuţă de culoare albă.

Pompierii militari au intervenit la această operaţiune de căutare cu un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, la locul intervenţiei venind şi inspectorul şef al I.S.U. Călăraşi, colonel Popa Daniel Gheorghe, care a coordonat intervenţia.

S-au desfăşurat operaţiuni de căutare – salvare a persoanei timp de aproximativ trei ore în condiţii foarte dificile (spaţii înguste şi posibilităţi limitate de intervenţie), fiind folosite cordiţe şi raci, ancore, o cange, o scară de fereastră, două hamuri, centuri şi cordiţe de siguranţă pentru salvatori.

Copilul de 10 ani a fost găsit după aproximativ trei ore, însă fără semne vitale, în jurul orei 15.00 şi a fost scos la suprafaţă, unde a fost preluat de echipajele de prim ajutor.

Echipajul cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă în cooperare cu paramedicii SMURD au efectuat manevre de resuscitare timp de aproximativ 55 de minute, însă fără nici un rezultat, băieţelul fiind declarat decedat şi predat reprezentanţilor  Serviciului de Medicină Legală Călăraşi. La locul intervenţiei s-au deplasat un echipaj de ambulanţă şi mai multe echipaje de poliţie.

În sprijinul echipajului de căutare – salvare din cadrul Detaşamentului Călăraşi a fost solicitat şi un echipaj de scafandri din cadrul Unităţii Speciale de Salvatori ai ISU Bucureşti – Ilfov, însă nu a mai fost nevoie de intervenţia acestora, trupul copilului fiind găsit de echipajele proprii. .

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care copilul de 10 ani şi-a pierdut viaţa.

 

Please enter banners and links.

Next Post

A vrut să se sinucidă !

mie aug. 19 , 2015
În data de 19.08.2015, ora 01.09, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină în localitatea Ştefan cel Mare, pentru a acorda primul ajutor unei persoane de sex masculin, Vasile I., […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!