Copiii de 7 ani pot fi inscrisi si anul acesta direct in clasa I

Print Friendly, PDF & Email

Sala-clasa-spate-scenaMinisterul Educatiei aplica si anul acesta o exceptie in ceea ce priveste inscrierea in invatamantul primar. Dupa ce, in urma cu o luna si jumatate, ministrul Educatiei anunta ca nu va mai permite inscrierea elevilor direct in clasa I, acum Ministerul permite exact aceasta exceptie, insa nu prin metodologie, ci printr-o nota. Potrivit acesteia, copiii care implinesc 7 ani pana la 31 august 2016, care nu au facut clasa pregatitoare si ai caror parinti cer inscrierea direct in clasa I – pot sa fie inmatriculati direct in clasa I.

Ministerul Educatiei a publicat pe edu.ro o procedura privind inscrierea in clasa I a copiilor care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2016, inclusiv. Procedura prevede ca cei „care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2016 inclusiv, care nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2015-2016 si ai caror parinti solicita inscrierea direct in clasa I, pot fi inmatriculati, doar pentru anul scolar 2016-2017, in clasele I deja existente, pe locurile disponibile„.

Perioada de inregistrare a solicitarilor de inscriere in clasa I a copiilor care indeplinesc conditiile mentionate mai sus se face in perioada 22 februarie – 28 februarie 2016„, se arata in nota. Parintii care vor sa beneficieze de aceasta exceptie trebuie sa depuna solicitarile de inscriere in clasa I direct la scoala – la scoala de circumscriptie sau la o alta scoala din lista unitatilor de invatamant cu locuri disponibile – iar in solicitare trebuie sa mentioneze cauza amanarii inscrierii in invatamantul primar.

Solicitarile vor fi transmise inspectoratelor scolare spre avizare, dupa care vor ajunge la Ministerul Educatiei spre aprobare, pana la data de 4 martie 2016, ora 16:00.

Ministerul Educatiei va verifica solicitarile de inscriere in clasa I si le va transmite inapoi la inspectoratele scolare judetene cu aprobarea lor, pana la data de 10 martie 2016.

Please enter banners and links.

Next Post

Prejudicii constatate de Curtea de Conturi, la primăriile călărăşene

joi feb. 25 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 Aşa cum sunt prezentate datele oficiale, în Raportul Finanţelor Publice locale al judeţului  Călăraşi, în anul 2014, Curtea de Conturi a constatat o serie de disfuncţionalităţi. În urma controlelor efectuate s-au identificat numeroase operaţiuni contabile, fără respectarea  legii, care au condus la producerea unor prejudicii. […]

Te mai poate interesa