Copiii călărăşeni au ocupat podiumul la Jocurile Naționale Special Olympics România 2015

1

În perioada 29 mai – 1 iunie, a avut loc la Târgu Mureș cel mai mare eveniment sportiv din 2015 pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale – Jocurile Naționale Special Olympics România 2015.

La eveniment au participat 300 de sportivi cu dizabilități intelectuale  și 100 de voluntari. Sportivii au concurat la traseu atletic, badminton, bocce și înot care au avut loc în Sala de sport „Anton Pongracz” și la bazinul de înot din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș. Zilele de 29 și 30 mai au fost dedicate evaluărilor medicale gratuite, la care au participat sportivii Special Olympics. Evaluările au fost oferite de către medici specialiști voluntari și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș și ai Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF Târgu Mureș.

2Flacăra Speranței a fost condusă, anul acesta, pe 30 mai, din centrul municipiului Târgu Mureș și până la Sala Sporturilor unde a avut loc Ceremonia de deschiderea a Jocurilor Naționale SO România, în prezenţa reprezentanților ISU Mureș,de la Inspectoratul Județean de Poliție, de la Inspectoratul de Jandarmerie Județean Mureș, dar și în prezenţa soldaților din Escadrila 354 Expediționare de la Câmpia Turzii şi a sportivilor de performanţă, din localitate.

Județul Călărași a fost reprezentat de delegația din Asociaţia ,,Noi Orizonturi” formată din sportivii: Gabriela Popirlan, Adâr Georgiana, Alexandra Drăghici, Dan Iulian Buzatu, Ioana Zeţa. Ei au fost însoţiţi de: Pompilia Zeţa (conducător delegație), Ganea Mihaela (terapeut) si Buzatu Dan Mariana.

La proba ,,Traseu atletic”, sportiva Cătălina Ştefănescu a câştigat Locul 1 şi Medalia de Aur.

Locul 2 şi Medalia de Argint a revenit sportivilor: Buzatu Dan Iulian Buzatu, Popirlan Gabriela şi Ioana Zeţa.

Locul 3 si Medalia de Bronz au fost obţinute de: Georgiana Adâr şi Alexandra Drăghici.

De asemenea, sportivii din Călăraşi au mai participat și la proba ,,Bocce”, pe echipe, unde au avut rezultate notabile. Cătălina Ștefănescu şi Gabriela Popirlan au obţinut Medalia de Aur. De asemenea, Dan Iulian Buzatu și Georgiana Adâr au câştigat Medalia de aur, iar Ioana Zeţa si Drăghici Alexandra au obţinut Medalia de Argint.34

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Serviciile de formare profesională, în atenţia elevilor de la Liceul ,,Mihai Eminescu”

vin iun. 12 , 2015
Luni, 8 iunie, la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu din Călăraşi, Ruxandra Prică, directorul Centrului de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA) s-a aflat în mijlocul elevilor pentru a prezenta activitatea instituţiei. Acţiunea a fost organizată la inţiativa profesoarei de informatică, Ioana Dumitru, şi este prima din cadrul unui proiect de parteneriat […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!