Constructorii chinezi doresc să realizeze investiţii la Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

Această săptămână a debutat cu un eveniment important pentru comunitatea călărăşeană. Marți, 11 iulie, Primăria Municipiului Călărași a primit vizita unei delegații chineze,  în vederea semnării unui acord de principiu privind investiții în infrastructură și mediu în municipiul Călărași. Evenimentul a avut loc în prezența primarului Daniel  Drăgulin și a conducerii Primăriei Municipiului Călărași, a consilierilor locali, a directorilor din cadrul instituției și a reprezentanților mass-media călărășene. Edilul Daniel Drăgulin a dorit să punceteze importanţa acestui eveniment . “V-am invitat  aici pentru că avem onoarea ca împreună cu oaspeţii noştri din China, care au raspuns invitaţiei noastre în urma întâlnirii din Beijing, să semnăm acordul de principiu privind realizarea unor investiții în infrastructură și mediu în municipiul Călărași. Dânşii au venit la noi pentru a semna acest acord atăt cu Primăria Călăraşi, cât şi cu Primăria Slobozia, acord care va perfecta relaţiile de colaborare dintre noi şi această societate din China. Va urma o perioadă în care ne vom armoniza din punct de vedere al legislaţiei României , după care vom lua decizii împreună. Sunt convins că acesta este începutul unor relaţii de colaborare pe care noi o să-l avem pe termen lung”, a afirmat  primarul municpiului Călăraşi  Daniel  Drăgulin, primarul municipiului Călăraşi.

Acordul de principiu semnat între primarul Daniel Ștefan Drăgulin și grupul de investitori chinezi reprezintă primul pas în vederea demarării unui parteneriat ce are ca scop investiții în infrastructură și mediu. Același acord de principiu a fost semnat, tot la Călărași, și de către primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu.

În acelaşi timp, reprezentatul delegaţiei chineze şi-a exprimat public satisfacţia de  a incheia un parteneriat solid de colaborare în domeniul economic între companiei pe care o reprezintă  şioraşele Călăraşi şi Slobozia.” Stimaţi prieteni români, noi  suntem din regiunea Hunan şi reprezentăm cea mai mare companie de stat, chineză,  din domeniul construcţiilor ce are 50.000 de angajaţi . Am fost foarte bucuros să-i întâlnesc pe domnii primari ai Călăraşiului şi Sloboziei  la Beijing. Ne-am întâlnit într-o atmosferă foarte bună, am observat  că sunt oameni deosebiţi şi ne-am dat seama că putem realiza o relaţie de colaborare foarte bună între  cele două localităţi  şi regiunea Hunan. În acest context, am decis să venim la Călăraşi , să ne întâlnim, să aflăm mai multe despre cele două oraşe şi să stabilim primii paşi de colaborare. Oraşul Călăraşi are o relaţie de prietenie cu un oraş din regiunea Hunan şi inteţionăm să întărim această punte de colaborare şi în domeniul economic.”, a precizat reprezentatul delegaţiei chineze.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

File de istorie/ 228 de ani de la căderea Bastiliei

vin iul. 14 , 2017
Pe  14 iulie, s-au împlinit 228 de ani de la căderea Bastiliei. Căderea Bastiliei, un eveniment major al Revoluției Franceze, s-a produs la Paris într-o zi de marți, 14 iulie în anul 1789. Cu toate că fortăreața medievală cunoscută sub numele de Bastilia mai avea doar șapte deținuți, căderea ei […]