Centrul Militar Județean Călărași recrutează candidaţi pentru ocuparea funcţiilor de rezervist voluntar

Print Friendly, PDF & Email

În vederea informării cetăţenilor din judeţul Călărași, interesaţi de îndeplinirea serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, vă rog a binevoi să dispuneţi difuzarea, prin intermediul mijlocului de informare în masă pe care îl reprezentaţi, următorului comunicat din partea Centrului Militar Județean Călărași:

 

„În baza prevederilor „Planului de recrutare pentru încadrarea cu rezervişti voluntari a structurilor din subordinea Statului Major General”, în perioada 10 iulie – 18 august 2017, Centrul Militar Județean Călărași, desfăşoară activitatea de recrutare a candidaţilor pentru ocuparea funcţiilor de rezervist voluntar corespunzătoare corpului gradaţilor şi soldaţilor din următoarele unităţi militare:

  • UM 01946 Borcea – 16 funcții;
  • UM 01832 Borcea – 8 funcţii.

Candidaţii rezervişti care optează pentru serviciul militar în calitate de soldat sau gradat rezervist voluntar trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii specifice de recrutare:

  • să deţină grad în rezervă corespunzător corpului gradaţilor şi soldaţilor;
  • să fie confirmaţi în arma/serviciul/specialitatea militară a funcţiei pe care urmează să o încadreze;
  • să fie absolvenţi cel puţin ai învăţământului general obligatoriu;
  • să nu împlinească vîrsta de 51 de ani înainte de data semnării primului contract.

Candidaţii fără pregătire militară care optează pentru serviciul militar în calitate de soldat sau gradat rezervist voluntar trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii specifice de recrutare:

  • să fie absolvenţi cel puţin ai învăţământului general obligatoriu sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data semnării angajamentului;
  • să posede permis de conducere auto categoriile B şi C – numai candidaţii care optează pentru funcţii prevăzute cu armele „auto”, „geniu”, „artilerie şi rachete”, „artilerie şi rachete antiaeriene” sau „tancuri” dacă îndeplinirea atribuţiilor presupune conducerea tehnicii specifice armelor respective;
  • să nu împlinească vîrsta de 51 de ani înainte de data semnării primului contract.

Conform Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari prin candidat se înţelege cetăţeanul român, bărbat sau femeie, care îşi exprimă opţiunea de a îndeplini serviciul militar în calitate de rezervist voluntar prin completarea unei cereri de înscriere în procesul de recrutare şi selecţie.

Pentru informaţii şi depunerea dosarului de candidat, adresaţi-vă Centrului Militar Județean Călărași, str. Mușețelului, nr. 10, bl. J 24. Telefon: 0242331949, 0242331569”.

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Constructorii chinezi doresc să realizeze investiţii la Călăraşi

joi iul. 13 , 2017
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Această săptămână a debutat cu un eveniment important pentru comunitatea călărăşeană. Marți, 11 iulie, Primăria Municipiului Călărași a primit vizita unei delegații chineze,  în vederea semnării unui acord de principiu privind investiții în infrastructură și mediu în municipiul Călărași. Evenimentul a avut loc în prezența […]