Construcția podurilor peste Dunăre, de la Călărași și Turnu-Măgurele, depinde doar de…voință

podul peste dunareFostul ministru al Dezvoltării, Liviu Dragnea, prezent miercuri, 18 mai, la Călărași, pentru o acțiune în plan politic, a făcut câteva precizări importante, în ceea ce privește construcția podului peste Dunăre, Călărași-Silistra.

“Podul peste Dunăre de la Călărași este în directă legătură cu podul de la Turnu Măgurele. Ca ministru al Dezvoltării, și ca viceprim-ministru, am avut mai multe întâlniri cu partenerii bulgari. Am semnat o înțelegere, care cuprindea și un studiu de fezabilitate care să fie realizat de Ministerul Dezvoltării din România, care să fie acceptat și de partea bulgară. Studiul a fost realizat și arătat că peste Dunăre mai sunt necesare două poduri: Călărași-Silistra; Turnu-Măgurele – Nicopole. La finele anului 2015 urma să aibă loc ultima întâlnire a comisiei mixte româno-bulgare, ca în 2016 să înceapă procedurile. Dar finalul anului trecut ne-a prins cu un guvern de mari specialiști. Aceste obiective nu sunt importante doar pentru cele două orașe, ci sunt vitale pentru România și Bulgaria.

Numai făcând aceste două poduri, Dunărea va fi un fluviu care nu desparte, ci care ne unește. După ce vom veni la guvernare vom relua aceste proceduri, pentru că veste bună este că sunt bani.

Vestea proastă este că cei care sunt la guvernare acum, nu sunt interesați.

Ca surse de finanțare, sunt 3 variante posibile: din surse bugetare, din surse private sau surse europene. Există toate trei variantele disponibile. Nu trebuie decât voință!

În studiul de fezabilitate mențiunea că podul de la Călărași va fi construit după cel de la Turnu Măgurele, nu înseamnă că va fi făcut după ce va fi terminată construcția primului pod, ci după ce se încheie procedurile pentru începerea construcției acestuia, încep imediat procedurile pentru podul Călărași-Silistra. Timpul ne presează, pentru că avem nevoie de aceste poduri peste Dunăre. Suma pentru construcția unui pod este estimată între 100-150 de milioane de euro.”, a declarat Liviu Dragnea, la Călărași.

Please enter banners and links.

Next Post

418 locuri de muncă vacante , prin reţeaua EURES

Dum mai 22 , 2016
În această perioadă, 14 state ale Uniunii Europene oferă, prin rețeaua EURES, 418 locuri de muncă vacante. Cele mai multe posturi sunt disponibile în Germania – 92 locuri de muncă, pentru  următoarele meserii/ocupații: factor poștal, sudor, lăcătuș, șofer profesionist, instalator, tâmplar, electrician în construcții,  informatician, dezvoltator IT, educatoare, asistent medical […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!