Consiliul Judeţean Călărași direcţionează fonduri, din excedentul bugetar, pentru achiziţia de aparatură medicală

aparatura medicalaOdată cu preluarea mandatului său, de preşedinte al Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă a dat o atenţie deosebită dificultăţilor cu care se confruntă Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. În urmă cu o lună de zile, preşedintele Iliuţă preciza, în faţa presei locale, că instituţia pe care o conduce va face eforturi susţinute pentru dotarea cu aparatură modernă a Spitalului Judeţean.

În opinia sa, această măsură va favoriza atragerea medicilor la Călăraşi. Vasile Iliuţă nu s-a dezis de această iniţiativă şi, la propunerea sa, a fost emis  un proiect de hotărâre ce va fi pus în dezbatere, pe 31 august, de către consilierii judeţeni, care vizează aprobarea excedentului bugetar al Consiliului Judeţean, rezultat la încheierea exerciţiului bugetar pe anul 2015.

O bună parte a excedentului bugetar, ce se ridică la valoarea de 32,538 milioane de lei, va fi direcţionată pentru investiţii în sănătate. 100.000 de lei vor fi alocaţi pentru obiectivul de investiții ”RK Cazan apa calda, inclusiv proiect, autorizări ISCIR, furnizare și montaj – Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi”. Aceasta investiţie este necesară, întrucât acesta se află într-o stare de uzură fizică avansată, fiind la finele ciclului de funcționare (anul fabricației 1993), punând în pericol încălzirea spitalului, în perioada de iarnă, 2016 – 2017.

Totodată, va fi alocată suma de 756.000 de lei, pentru achiziţionarea unui RMN. Această sumă reprezintă cota de confinanare de 10%, asigurată de Consiliul Judeţean, din valoarea totală de 7.558.000 lei, a echipamentului RMN. Diferenţa de 90% va fi asigurată de către Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, va mai fi alocată suma totală de 1,038 milioane de lei ce va asigura cofinanţarea de 10% pentru achiziţionarea de aparatură ultramodernă, pentru dotarea Spitalului Judeţean Călăraşi. Diferenţa de 90%, din costul dotărilor medicale, va fi alocată de către Ministerul Sănătăţii.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

AJOFM Călărași/Prime de încadrare, pentru absolvenții șomeri

mar aug. 30 , 2016
Absolvenții unei forme de învățământ, promoţia 2016, care se înregistrează la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași și ulterior se angajează, cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de încadrare în valoare de 500 lei. Acest drept se solicită […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!