Concursul ,,Gestionarea corectă a deşeurilor şi promovarea turismului durabil” la cea de a V a ediţie

Print Friendly, PDF & Email

expozitia de preparate culinareÎn perioada 23-25 mai, municipiul Călăraşi a găzduit cea de a V a ediţie a Concursului Naţional cu participare internaţională, intitulat ,,Gestionarea corectă a deşeurilor şi promovarea turismului durabil”. Competiţia, organizată la iniţiativa Colegiului Tehnic „Ştefan Bănulescu” din Călăraşi  a reunit 150  elevi şi profesori din 14 judeţe din ţară şi din Republica Moldova. Elevii din judeţele: Călăraşi; Ialomiţa; Botoşani; Vrancea; Buzău;Dâmboviţa; Giurgiu;Suceava; Bacău;Iaşi; Teleroman; Neamţ şi din oraşul Bălţi( Republica Moldova ) s-au întrecut în mai multe competiţii ce au avut drept scop punerea în practică a cunoştinţelor acumulate în şcoală în ceea ce priveşte promovarea turismului şi tradiţiilor, precum şi protecţia mediului. Această amplă competiţie a debutat vineri, 23 mai,  cu un scurt spectacol artistic susţinut de elevii de la Palatul Copiilor din Călăraşi,pe scena din parcul Dumbrava.  A doua zi, sâmbătă, 24 mai, în cadrul secţiunilor concursului au fost prezentate proiectele de mediu dar ş revistelor Eco iar la Camera de  Comerţ şi Industrie din Călăraşi  a fost  prezentată expoziţia de preparate culinare tradiţionale şi cea de obiecte confecţionate din deşeuri .

La secţiunea „Poiecte de mediu”, fiecare unitate şcolară participantă a prezentat în PowerPoint  activităţile practice desfăşurate  în domeniu protecţiei mediului, al promovării turismului  şi al ariilor naturale protejate.

revista Eco a Colegiului +Ptefan B-ânulescuLocul 1 a fost ocupat de Palatul Copiilor din Călăraşi. Locul 2 a fost câştigat de Clubul Copiilor Moreni ( Dâmboviţa).Locul 3 a revenit  Şcolii Gimnaziale „Coresi” din Târgovişte şi Şcolii Gimnaziale Mihai Viteazu din Călăraşi .

Laaceeaşi secţiune podiumul a fost ocupat de liceele:  Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi   din Oneşti  (  premiul 1 ), Liceul Tehnologic ,,Duiliu Zamfirescu” din Dragalina, Colegiul Tehnic ,,Ştefan Bănulescu” din Călăraşi ( premiul  2) şi Colegiul tehnologic Dimitrie Cantemir din Suceava ( premiul 3) .

La Secţiunea ,,Proiecte de turism”, locul 1 a revenit Şcolii nr. 17 din Botoşani , locul 2 a fost ocupat de Colegiul Economic din Călăraşi iar locul 3 a fost câştigat de Şcoala Gimnazială „Costin Neniţescu” din Buzău.

În cadrul Expoziţiei de obiecte confecţionate din  deşeuri ,elevii şi-au demonstrat ingeniozitatea şi inventivitatea arătând în felul acesta că le pasă de mediul în care trăiesc. La  această secţiune,  premiul 1 a fost câştigat de Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi” din Oneşti, Şcoala Gimnzialăială ,,Constantin Brîncoveanu din Călăraşi, Palatul Copiilor din Piatra Neamţ şi Şcoala Gimnazială din comuna Unirea, Călăraşi.

Premiul 2 a revenit Palatului Copiilor Moreni,Colegiului Tehnic ,,Ştefan Bănulescu din Călăraşi, Liceului ,,Constantin Neniţescu” din Buzău, Şcolii Gimnaziale  „Coresi” din Târgovişte şi Liceului Tehnologic nr. 1  Fundulea.Premiul 3 a fost ocupat de Şcoala Gimnazială nr. 19 din oraşul Bălţi –Republica Moldova.

DSC02588Cele mai aspectuoase şi cele mai bune preparate culinare au realizat : Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, Liceul Tehnologic ,,Costin Neniţescu din  Buzău care au obţinut locul 1 la  ,,Expoziţie de preparate culinare”.Locul 2 aparţine Şcolii nr.17; locul 3 fost ocupat de Colegiul Tehnic ,,Ştefan Bănulescu” Şi Palatul Copiilor din Călăraşi.

Elevii participanţi au dovedit că sunt şi buni jurnalişti în domeniul protecţiei mediului . La secţiunea  „Reviste Eco”, premiul 1  a fost câştigat  de Colegiul Tehnic ,,Ştefan Bănulescu”.  Premiul 2 a revenit Colegiului Naţional Alexandru Dimitrie Ghica” din Alexandria, şi,  premiul 3,  Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu din Focşani.

Unul din coordonatorii  Concursului Naţional ,,Gestionarea corectă a deşeurilor şi promovarea turismului durabil”, prof. Vasilica Puran de la Colegiul Tehnic „Ştefan Bănulescu” a ţinut să aducă în atenţie importanţa acestei compeţii. ,,Acest concurs  reprezintă un bun prilej de a promova şcoala noastră, în primul rând, dar şi activităţile şcolare privind protecţia mediului .  Printr-o astfel de manifestare se poate face distincţie între şcolile în care doar se predă teorie şi şcolile  care excelează în activităţile practice din domeniul protecţiei mediului , turisimului sau alimentaţie publică. Am observat entuziasmul acestor copii  care au participat la acestă competiţie pentru că lor le place, în general, să se implice în astfel de activităţi. În felul acesta, noi am dorit să punem în  evidenţă preocuparea elevilor şi abilităţile lor  în diferite  diferite activităţi practice   pe care le derulează în şcoală. Îi încurajăm, astfel, să îşi urmeze drumul început în şcoală în ceea ce priveşte formarea lor profesională” a  afirmat prof. Vasilica Puran.

Competiţia  s-a finalizat cu o scurtă dar frumoasă  croazieră cu vaporul, pe Dunăre.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Deputatul PSD, Daniel Florea: „Sunt supărat că nu i-am bătut pe PNL-işti, dar optimist că putem!”

vin mai 30 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Surpriza câştigării în fieful primarului PNL, Daniel Ştefan Drăgulin, a alegerilor parlamentare de către PSD, a fost una de proporţii. Nu şi pentru deputatul Daniel Florea, care, după o muncă susţinută de un an şi jumătate, în municipiu, a cules roadele muncii. „Fiecare deputat a […]