Comuna Borcea, pe drumul modernizării continue

Print Friendly, PDF & Email

Comuna Borcea se află în plină acțiune de modernizare a drumurilor. Primarul Aniel Nedelcu Pațurcă și-a propus ca până în această vară să încheie asfaltarea drumurilor, făcute cu finanțare guvernamentală și europeană, rămânând ca ulițele satului sa fie modernizate, din bugetul local.

Peste 90% din străzi asfaltate

,,Avem proiectul privind modernizarea drumurilor, finanțat prin AFIR, și suntem în plină execuție a lucrărilor de asfaltare, pe care le-am reînceput, imediat ce vremea ne-a permis, în acest an. Am executat 10 km și am trecut la rigolele de captare ape pluviale, care necesită o perioadă de execuție mai mare. Lucrările se desfășoară mai anevoios, deoarece trebuie lucrat manual fiecare podeț și rigolă, fiecare intrare în curte, deoarece comuna are un grad de înclinare mare și nu permite accesul utilajelor. Speram ca, în luna august, să terminăm proiectul, ceea ce înseamnă 90,5% străzi asfalte în comuna Borcea.

Din fonduri locale, vom termina de asfaltat 100% drumurile comunei Borcea

,Celelalte străzi neasfaltate sunt ulițele satului, cu o lățime de 2-3 metri și o lungime, de maxim, 50-60 de metri. Pe acelea vreau să le asfaltez pe un proiect local, Modernizare Alei Pietonale, prin metoda IBU (îmbrăcăminte bituminoasă ușoară),. Atunci vom avea 100% străzile comunei asfaltate. Până la finele anului, ne-am propus să încheiem. Oricine poate vedea diferența, cum arăta comuna care nu avea 1 metru de asfalt, când am preluat-o în administrare, și cum este acum, după mai puțin de 2 mandate, când am reușit să asfaltez, peste 90%, străzile. Locuitorii comunei Borcea au uitat de cizmele cu care ieșeau în D.N. și, acum, au confortul stradal asigurat.

Piața Agroalimentară executată în proporție de 80%

O altă investiție pe care o continuăm este modernizarea Pieței Agroalimentare, care e făcută în proporție de 80% și sper ca, în primăvara acestui an, să o dăm în folosință. Se vor putea vinde lactate, pește și produse din carne, fiind asigurate lăzi frigorifice, fructe și legume, iar cei care vor veni cu produsele la vânzare, vor trebui să închirieze spațiul de la Primărie.

Pe lista de investiții se află și Modernizarea Bazei Sportive

Încă nu a fost finalizat bugetul pe anul 2019, dar lucrăm pe contractele de anul trecut și ne dorim să modernizăm, inclusiv, baza sportivă. Facem tot ce putem, astfel încât stadionul din comună să aibă: tabela electronică, căi de acces asfaltate, gazon schimbat, sistem de irigații pentru stadion, sistem de tuns iarba, pentru a fi un stadion modern. Ne dorim  ca  stadionul să arate ca unul de Liga a II-a, nu a III-a, cum suntem noi, acum, cu echipa Agricola Borcea.

Alimentarea comunei cu gaze naturale va fi depusă pe fonduri guvernamentale

Un alt proiect important este cel privind aducerea gazelor în comună. Au fost abrobați, deja, indicatorii tehnico-economici, am obținut mare parte din avize și urmează să îl depunem pe un program guvernamental, ca să primim finanțare. Avem Studiul de Fezabilitate-ul și Proiectul Tehnic realizate, mai trebuie doar găsită finanțarea proiectului.

Va crește, astfel, nivelul de trai, forța de muncă, vor veni investițiile în comună, iar aducerea gazelor va fi un plus pentru investitori, cât și pentru locuitori. O dată cu votarea bugetului, avem în vedere și investiția în școli și grădinițe: modernizarea claselor, laboratoarelor, de terminat lucrări începute la grădinițe, pentru a mări confortul elevilor și preșcolarilor.

    Le transmit locuitorilor un gând curat, să aibă încredere în administrația publică locală și în primarul lor, pentru că vom face lucruri frumoase și, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, vom reuși să ducem la bun sfârșit tot ce am început! La nivelul comunei Borcea avem foarte multe proiecte accesate pe: A.F.I.R., C.N.I., G.A.L., P.N.D.L., dar și prin bugetul local, iar toate acestea înseamnă cofinanțare din bugetul nostru, care nu reprezintă puțin. Sper să reușim să asigurăm din fondurile locale toate aceste cofinanțări. E o provocare pozitivă, căreia îi vom face face cu succes, dacă ne implicăm toți!”, a afirmat primarul comunei Borcea, Aniel Nedelcu Pațurcă.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Pe 12 aprilie, sunteți așteptați să vă implicați în proiectul: „NOUĂ NE PASĂ”

mar apr. 9 , 2019
De 4 ani, Școala „Mircea Vodă” Călărași se implică în acțiuni caritabile, atât pentru a strânge fonduri pentru copiii care au nevoie de susținere în lupta cu boli necruțătoare, cât și pentru a veni în sprijinul comunității, prin dotarea cu aparatura necesară Maternității, din cadrul Spitalului Județean Călărași, iar în […]