Cluburile ecOprovocarea, la finalul ediției pilot

Print Friendly, PDF & Email

foto ecoprovocareaViitorPlus și TenarisSilcotub au anunțat finalizarea etapei pilot a programului de educație non-formală și extrașcolară – Cluburile ecOprovocarea, în cadrul unui eveniment festiv desfăşurat în incinta Primăriei Călărași, la care au participat și reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Programul Cluburile ecOprovocarea s-a derulat în intervalul februarie – iunie 2015  în cadrul a două licee din Călărași, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” și St. Banulescu (Medium)Colegiul Tehnic ,,Ştefan Bănulescu”, și două licee din Zalău, Colegiul Naţional Silvania şi Liceul Tehnologic ,,Mihai Viteazul”, fiecare fiind reprezentat de o echipă formată din 3 profesori coordonatori și 15 – 20 elevi.

Obiectivul principal al programului Cluburile ecOprovocarea a fost acela de a forma tineri cu  o atitudine proactivă față de rezolvarea provocărilor actuale de mediu, tineri care să aibă atât cunoștințele teoretice necesare despre starea actuală a planetei, dar și abilitățile de lideri necesare pentru preluarea inițiativei și participării active la diminuarea problemelor de mediu.

,,Spre deosebire de orele obișnuite de școală, în cadrul Cluburilor am creat o curricula care să asigure o învățare naturală, cu informații ușor de înțeles și de asimilat prin jocuri,activități în aer liber, experimente, discuții, vizualizare de filme educaționale și dezbateri pe marginea acestor, activități de voluntariat. Temele principale ale întâlnirilor de Club au vizat: legătura dintre om și natură, lucrul în echipă și managementul de proiect. Experții educaționali implicați au creat, pentru profesorii coordonatori de Club, planuri de lecții detaliate și au selectat cu atenție resurse educaționale suplimentare pentru ca procesul de învățare să fie unul eficient.”, a declarat Lucia Cojocaru, coordonatorul Programului ,,Cluburile ecOprovocarea”

La finalul acestei ediții pilot, procesul de învățare s-a concretizat printr-un plan de proiect realizat de către fiecare Club, proiecte documentate cu ajutorul experților din diferite domenii și a autorităților locale. Cele două proiecte din Călărași își propun să susţină stilul de viaţă sănătos al adolescenţilor, alimentaţia sănătoasă şi petrecerea timpului liber în natură. Este vorba despre amenajarea a două parcuri – unul sub forma ,,EcoGradina Tinereţii” – proiect planificat de Clubul Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu” şi unul sub forma ,,Micul Paradis eco”, iniţiat de Clubul ,,Ştefan Bănulescu”. Ambele urmând să se implementeze începând cu anul școlar viitor.

,,Grija față de mediul înconjurător și minimizarea impactului pe care activitatea industrială a companiei îl are este parte a politicii TenarisSilcotub, iar aceasta se manifestă atât în ceea ce privește activitățile proprii, cât și în exterior. Prin proiectul Cluburile ecOprovocarea, TenarisSilcotub își propune să stimuleze un comportament responsabil față de natură, dezvoltând pe termen lung caractere și mentalități „verzi”, cu impact direct asupra mediului” a menţionat Adriana Radu, Manager Protecția Mediului în cadrul TenarisSilcotub.

Rezultatele totale ale ediţiei pilot Cluburile ecOprovocarea arată astfel: 4 Cluburi înființate; 12 Lideri de Club implicați (profesori pasionaţi de activităţi extrascolare şi voluntariat ), peste  65 de elevi care au participat activ la întâlnirile Cluburilor, 14 întâlniri săptămânale şi alte întâlniri cu experţi, autorităţi, vizite de lucru pe teren, 4 proiecte de mediu planificate – ce urmează a fi implementate în anul şcolar 2015 – 2016.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Două accidente grave soldate cu victime, pe raza localităţii Lehliu Gară

lun iun. 22 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Accident pe DN 3, pe raza localităţii Lehliu, soldat cu victimă neîncarcerată Paramedicii SMURD din Lehliu au intervenit pentru acordarea primului ajutor unui bărbat de 21 de ani, care prezenta multiple traumatisme, după ce s-a răsturnat cu autovehiculul pe raza localităţii Lehliu În data de […]