Clubul de vacanță, din comuna Crivăț, i-a readus pe elevi, cu bucurie, la școală

Print Friendly, PDF & Email

Vacanța de vară, pentru elevii școlii „Nicolae Petrescu”, din comuna Crivăț, nu a însemnat doar timp la dispoziție pentru plimbare, distracție sau joacă pe ulițele satului, ci și o întoarcere la școală.

Chiar dacă sună, poate, ciudat, școala s-a dovedit a fi cadrul perfect de petrecere a timpului liber, pentru elevii care au dorit să participe la activitățile Clubului de vacanță, inițiat de FICE – Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative, Secţiunea România, filiala Călărași.

Zilnic, preț de câteva ore, copiii, îndrumați de profesorii din școală, dar și de voluntarii veniți pentru a susține diferite cursuri, au descoperit lucruri noi, dar au desfășurat și activități în aer liber, care, făcute în echipă, au adus o bucurie, în plus, participanților. Cum s-au simțit elevii după această vară activă, reiese chiar din mesajele lor:

 

În data de 7 septembrie, elevii și profesorii școlii „Nicolae Petrescu”, participanți la acest proiect educativ de voluntariat, au prezentat invitaților: primarului Ion Robu, reprezentanților FICE, dar și părinților,  piesa de teatru ,,Sărbătoare în regatul florilor”, învățată în cadrul Clubului de vacanță, scrisă de călărășeanca Viorica Hagianu.

Punerea în scenă, dar și interpretarea veselă și inocentă, de către copii, a piesei ce conține un text plin de învățăminte despre modul cum ar trebui să avem grijă de natură, au transmis o stare de bunădispoziție, fiind apreciate și îndelung aplaudate, de către cei prezenți.

Primarul comunei Crivăț, Ion Robu, care a primit cu bucurie ideea desfășurării acestui proiect în localitatea sa, a declarat:

  ,,De fiecare dată, când am asistat la acțiunile organizate în școală, am fost încântat și am fost sigur că voi avea o zi bună. Dovadă că toți își fac datoria la locul lor de muncă. Așa putem să ne dezvoltăm comunitatea, făcând fiecare ce trebuie: copilul să învețe, profesorii să-i educe, iar noi să ne facem treburile administrative. Am fost plăcut surprins de tot ceea ce s-a întâmplat aici.

Este vorba de copii care s-au prezentat la școală voluntar, au făcut diverse activități cu profesorii.

Școala a fost renovată pe timpul verii, au fost investiți bani de către primărie, pentru ca desfășurarea activităților școlare și extrașcolare, să se facă în cele mai bune condiții. De altfel, unitățile de învățământ din comuna Crivăț vor fi  îmbunătățite prin proiecte viitoare, la care Primăria lucrează în prezent.

M-a bucurat că proiectul a fost primit extraordinar, au venit inclusiv copii care au terminat școala, în anii anteriori, pentru a participa la aceste activități.

Vă mulțumesc copii, părinți și profesori, pentru tot sprijinul, și haideți să fim o comunitate unită, ca să ne facem treaba cât mai bine!

Încă o dată, vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut, ne-au fost de folos toate materialele date copiilor noștri, pe timpul vacanței, din partea FICE, și vă mai așteptăm la Crivăț, și cu alte ocazii.”, a spus primarul comunei.

Demersul de a organiza astfel de activități, pe timpul vacanței, se înscrie în preocupările pe care organizaţia le are pentru susţinerea copiilor, a tinerilor şi a familiilor care se confruntă cu dificultăţi socio-economice.

,,Ne dorim ca, în vacanţă, copiii să aibă o poartă deschisă,  să poată beneficia de terenul/ sala de sport, bibliotecă şi alte spaţii accesibile pentru petrecerea unui timp care să fie ocupat cu jocuri, distracţii – poate cu fotbal,  baschet, şah, un mic spectacol, atelier de pictură, cursuri de dans, teatru, artă fotografică, etc..

Apreciem că deschiderea acestor veritabile cluburi de vacanţă, constituie o premieră pentru şcoala românească, din ultimele două decenii, reprezintă un răspuns aplicat pe care FICE România îl oferă faţă de necesitatea contracarării, deopotrivă, a pierderii de timp cât e vara de lungă, precum şi a imposibilităţii materiale a multor familii, de a le asigura copiilor condiţii potrivite pentru petrecerea în mod educativ şi în siguranţă a unor zile de vacanţă., a declarat președinta FICE Călărași, Elena Ulmeanu.

 La școala „Nicolae Petrescu”, din Crivăț, au fost 17 profesori voluntari, care au desfășurat, zilnic, activități distractive si educative, pe timpul vacanței de vară, cu copiii din comunitate, veniți  să se joace și să utilizeze materialele aduse de FICE – filiala Călărași, pentru diferite cursuri.

Activitățile realizate au fost: șah, atelier de teatru, lecții despre Uniunea Europeană, curs de inițiere în arta fotografică, activități sportive, ateliere de confecționare a elementelor decorative și a florilor din hârtie creponată.

De menționat că, în județul Călărași, Clubul de Vacanță FICE a fost organizat în două comune: Crivăț și Ștefan cel Mare, Școala gimnazială “Dragoș Marin”, fiind pentru al doilea an, consecutiv, gazda activităților de voluntariat.

Elevii au scris eseuri despre Clubul de vacanță, exprimându-și încântarea pentru cea mai frumoasă vacanță de până acum, dorindu-și ca experiența să continue și anul viitor.

La închiderea proiectului au participat, alături de primarul comunei Crivăț, Ion Robu, Elena Ulmeanu, președinta FICE Călărași, Nicolae Doinița, membră în comitetul FICE România, Maria Ana Nicole Rogolski, președinta FICE Giurgiu, Dan Gheorghe, membru FICE.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Concursul de filme, organizat de Primăria Călărași, are un câștigător

vin sept. 15 , 2017
La concursul de filme de prezentare organizat de către Primăria Municipiului Călăraşi prin Muzeul Municipal Călărași s-au încheiat primele două etape: înscrierea și jurizarea. 5 filme au fost înscrise la concursul ”Călărași/Acasă”: Din dragoste pentru Călărași, autor Cosmin Șuțu Acasă Călărași, autor Gheorghe Florin Alin Călărași … Povestea unui adevăr, […]