Ciclo-turism şi trasee de pescuit de-a lungul Dunării călărăşene, printr-un proiect implementat de Consiliul Judeţean

Print Friendly, PDF & Email

2014-08-14 10.34.20Astăzi, 14 august, la sediul Centrului de Afaceri din Călăraşi a avut loc lansarea proiectului intitulat ,,Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării călărăşene prin ecoturism” ce este implementat de Consiliul Judeţean Călăraşi. Proiectul, în valoare totală de 514.000 lei a fost accesat prin Programul Operaţional de Pescuit, Axa 4, va fi  implementat pe o durată de un an şi vizează promovarea ecoturismului în zona Dunării călărăşene prin ciclo-turism şi utilizarea bărcilor nemotorizate pentru pescuit în scopul conservării mediului. Daniel Ştefan directorul  Direcţiei de Dezvoltare Locală şi Relaţii Externe din cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi a făcut o scurtă prezentare a proiectului. ,,Ne propunem să identificăm şi să realizăm  4 trasee de ciclo-turism de-a lungul zonei Dunării ce vor fi destinate nu numai locuitorilor judeţului nostru dar şi turiştilor  care practică ciclismul, pentru care vom achiziţiona 10 biciclete. De altfel, este cunoscut faptul că  această zonă a fost inclusă, anul trecut, într-un traseu naţional de ciclo-turism de-a lungul Dunării.  Totodată, dorim să realizăm un traseu de pescuit pe Dunăre  pentru care vom achiziţiona 5 bărci cu vâsle. În felul acesta dorim să promovăm turismul ecologic, prietenos cu mediul”,  a spus Daniel Ştefan. Atât bicicletele cât şi bărcile achiziţionate prin proiect vor fi puse la dispoziţia persoanelor interesate să parcurgă traseele turistice  realizate de a lungul Dunării.

În cadrul aceluiaşi proiect, în toamna acestui an va fi organizat un amplu  concurs de ciclism, instituit ca eveniment ecoturistic,  unde vor fi aproximativ 300 de participanţi. Această acţiune va fi organizată şi anii următori. De asemenea, prin proiect, vor fi instruiţi şi 5 ghizi turistici.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Primăria Perişoru este în strai de sărbătoare

vin aug. 15 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱După o pauză de aproape o jumătate de secol, Primăria comunei Perişoru îşi sărbătoreşte ziua. Consiliul Local a stabilit ca, începând din acest an, de Sfânta Maria să fie organizată Ziua Comunei. După ce a avut loc de dimineaţă, sărbătorirea hramului Bisericii Adormirea Maicii Domnului, […]