Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Ciocăneşti şi-a sărbătorit bătrânii

Print Friendly, PDF & Email

Locuitorii din Centrul de la Ciocanesti prezenti la slujbaMiercuri, 1 octombrie, bătrânii de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Ciocăneşti au fost sărbătoriţi cu ocazia Zilei Persoanelor Vârstnice.

Totodată, a fost sărbătorit şi hramul paraclisului şi întregului aşezământ care poartă denumirea Acoperământul Maicii Domnului, care se sărbătoreşte tot pe 1 octombrie.

A fost ţinută o slujbă de pomenire de către un sobor de preoţi, în frunte cu protopopul de Călăraşi, Ramon Ilie, care a dorit, la final, să adreseze câteva cuvinte celor care locuiesc în acest centru:

“Sper să mai primim astfel de invitaţii, deoarece venim cu bucurie. Prin prezenţa noastră, aici, încercăm să venim în sprijinul dumneavoastră, a celor care lucraţi în acest loc. Le mulţumesc celor din Parohia Sf. Anastasia care au venit la acest eveniment în număr mare, deoarece preotul de la acest paraclis, Costin Avram, este de la parohia amintită.”

Directorul Centrului, Cornelia Toma a mulţumit, la rândul său, celor prezenţi:”Mă bucur că aţi onorat invitaţia noastră. Mulţumesc doamnei director a D.G.A.S.P.C. Călăraşi, Doiniţa Nicolae, domnului deputat Vasile Iliuţă, care este alături de noi, ori de câte ori avem nevoie, domnului director al Căminului de Bătrâni de la Călăraşi, Alexandru Mihai, precum şi preoţilor care sunt prezenţi lângă cei care se află în acest centru, prin slujbele pe care le ţin, săptămânal, dar şi oamenilor care au venit cu pachete pentru a le oferi celor de aici.

Vă aşteptăm, de fiecare dată, cu braţele deschise şi le mulţumesc celor care trăiesc aici şi le spun să ne petrecem fiecare zi împreună în sănătate, cu multă bucurie!”

Invitatii prezenti la slujba oficiata de un sobor de preotiDeputatul Vasile Iliuţă a dorit să le transmită un gând celor de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Ciocăneşti:

“Este un loc de luat aminte şi de gândit ce facem noi, pe viitor! Văd aici oameni în vârstă, oameni nevoiaşi, tineri cu probleme. E clar, că tot ceea ce se întâmplă este din cauză că şi noi, oamenii politici, nu am făcut suficient de mult ca să-i mulţumim pe cei nevoiaşi. E un moment de încărcătură pozitivă să văd că părintele protopop Ramon este prezent cu un sobor de preoţi şi cinsteşte capela, al cărei hram este astăzi. Este o mare bucurie să văd ca doamna directoare Toma a reuşit să creeze acest eveniment şi înseamnă că se pot întâmpla şi lucruri frumoase în sfera socială.”

DSCF6150Directoarea instituţiei, Cornelia Toma ne-a spus că 100 de oameni sunt instituţionalizaţi, de la 18 şi până la 93 de ani, care beneficiază de o îngrijire atentă din partea personalului. La finalul anului trecut, a fost primită o sponsorizare, constând într-un aparat de magneto-terapie şi un aparat de drenaj limfatic,  folosite de cadre specializate care vin, astfel, în sprijinul persoanelor bolnave din Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Ciocăneşti. “Încercăm să le facem tot ce este omenesc posibil ca ei să se simtă ocrotiţi şi iubiţi!”, a mai adăugat directorul Centrului, Cornelia Toma.

Please enter banners and links.

Next Post

Răducu Filipescu: ,,Nu mi-au plăcut, deloc, Zilele Călăraşiului!”

vin oct. 3 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱  „Divorţul” de PNL, al lui Daniel Drăgulin, nu l-a lăsat indiferent pe fostul său şef de partid, Răducu Filipescu. Prin declaraţiile făcute, în cadrul ultimei conferinţei de presă, prin care a criticat modul în care au fost organizate, în acest an, Zilele Călăraşiului, Filipescu […]