Centrul de Afaceri Silistra şi-a deschis porţile pentru mediul de afaceri bulgar şi român

ARCI SilistraÎn cursul zilei de astăzi, a fost inaugurat Centrul de Afaceri din Silistra realizat în cadrul unui proiect transfrontalier, în valoare de 1,3 milioane de euro.

Liderul de proiect este organizaţia non-guvernamentală din Silistra, ARCI (ALIANŢA PENTRU INIŢIATIVE REGIONALE CETĂŢENEŞTI), iar parteneri sunt Camera de Comerţ Silistra, Consiliul Judeţean Călăraşi şi AJOFM Călăraşi.

Diana Bebenova sDiana Bebenova, preşedinta ARCI Silistra, a declarat la inaugurare:

“Mai întâi, a fost Centrul de Afaceri de la Călăraşi. Împreună am gândit să realizăm un pachet de servicii integrate pentru Călăraşi şi Silistra. Centrul de Afaceri a fost ridicat într-un timp foarte scurt, în nici un an de zile, este o construcţie cu demisol şi etaj, prevăzută şi cu parcare subterană.

Le mulţumesc instituţiilor finanţatoare, Biroului Regional pentru Cooperare Trasfrontalieră, guvernului bulgar şi roman, precum şi instituţiilor locale, pentru modul bun  în care am putut lucra. Am căutat să cream un parteneriat pe mai multe domenii de dezvoltare a afacerilor. Perioada de implementare a proiectului a fost de 1,6 luni, luna aceasta urmând a fi încheiat proiectul în valoare de 1,388,860 de euro.”
primar SilistraPrimarul Silistrei, Iulian Maidenov, i-a felicitat pe toţi participanţii la proiect, spunând că speră să fie făcut, într-o bună zi, un proiect cu impact major pentru ambele țări, şi anume, podul peste Dunăre.
Directoarea BRCT, Nicoleta Mincu, a mulţumit pentru ocazia oferită de a veni într-o sală construită cu fondurile BRCT.

“E foarte important că în cadrul unui proiect cu 4 parteneri se poate realiza aşa ceva. Programul pe care Nicoleta MincuBRCT îl gestionează în acest moment are o rată de absorbţie de 59%. Pentru România şi Bulgaria înseamnă foarte mult. Acest lucru e posibil datorită  partenerilor din proiecte, echipelor de management, ministerelor din România şi Bulgaria şi Biroului Regional. Mulţumesc şi echipei de monitorizare a proiectului care va mai avea surprise frumoase legate de acest proiect.Profit de Bursa locurilor de muncă pe care o organizaţi astăzi în Silistra, pentru a anunţa că suntem interesaţi să angajăm un inginer constructor, deoarece suntem în căutarea unui expert tehnic bulgar.

Daniel StefanPartener în proiect, Consiliul Judeţean, prin reprezentantul său, Daniel Ştefan, directorul Direcţiei de Dezvoltare  a declarat: “Acum aproape un an, participam la prima săpătură care lansa construcţia centrului. E o plăcere să vezi că după niciun an de zile s-a ridicat acest Centru pentru sprijinirea antreprenoriatului: un spaţiu modern, prietenos, care va ajuta la dezvoltarea unor relaţii de colaborare, astfel încât să îşi atingă scopul pentru care a fost realizat. În urmă cu 5 ani se inaugura Centrul de Afaceri de la Călăraşi, tot în cadrul unui proiect transfrontalier. Acum a venit rândul să fim noi parteneri şi lider Silistra, punând bazele acestui proiect care s-a dovedit a fi foarte bun. Până vom avea un pod peste Dunăre, important este că am trecut de bariera transfrontalieră şi vor fi strânse mai mult legăturile existente între ambele maluri ale Dunării, prin astfel de proiecte!”

Inaugurare Centru SilistraÎn cadrul proiectului a trebuit să fie realizat un Centru de Afaceri, dar şi acţiuni pe ambele maluri ale Dunării, gen Burse ale locurilor de muncă, cursuri de limbă bulgară în Călăraşi  şi de limbă română în Silistra, un website, ce va fi finalizat la finele lunii iunie, precum şi alte activităţi de promovare a proiectului.

Please enter banners and links.

Next Post

Investiţii de 3 milioane de euro în infrastructură, în comuna Cuza Vodă

joi iun. 19 , 2014
Primăria comunei Cuza-Vodă a reuşit, într-o singură lună, să semneze două contracte cu Ministerul Dezvoltării Regionale, în valoare de, aproape, 3 milioane de euro. Marţi, 17 iunie, primarul comunei, Aurel Stan, a organizat o conferinţă de presă pe această temă, contracte ce sunt finanţate prin ProgramulNaţional de DezvoltareLocală, pentru investiţii […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!