Ce spune primarul Drăgulin despre locuinţele de serviciu ale medicilor

Print Friendly, PDF & Email

DSC091051În urma unor întrebări adresate de reprezentanți ai mass-mediei călărășene, venite după declarațiile făcute de președintele Consiliului Județean Călărași, domnul Răducu Filipescu, cu privire la lipsa locuințelor de serviciu pentru medici în municipiul Călărași, primarul Daniel Ștefan Drăgulin vine cu următoarea declarație:

”Am înțeles că domnul președinte Răducu Filipescu, din nou, nu-și asumă unele responsabilități și se folosește de orice prilej să mă atace. Vreau să precizez, pentru că am aflat că domnul Filipescu încearcă să arunce toată responsabilitatea cu privire la asigurarea locuințelor de serviciu medicilor care vin să lucreze în Spitalul Județean de Urgență Călărași asupra primarului municipiului Călărași, că în mandatul meu au fost repartizate nu mai puțin de șase locuințe de serviciu unor medici care activează la Spitalul județean de urgență, locuințe solicitate de unitatea de sănătate. Nu a fost refuzată nicio solicitare venită din partea Spitalului, deși fondul locativ aflat la dispoziția primăriei este limitat.

 În acest context, vreau să-i aduc aminte domnului președinte Filipescu de faptul că, după preluarea în administrare a Spitalului Județean de Urgență, de acum 4 ani și jumătate, a existat o idee, pe care am discutat-o împreună la nivelul Consiliului Județean, de construire a unui bloc de locuințe pentru medici, în curtea spitalului. Ideea se pare că a fost abandonată și nu e normal ca, atât timp cât activitatea Spitalului județean de urgență se află în grija Consiliului Județean, să nu-ți asumi și responsabilitatea locuințelor de serviciu pentru medici. Cum încearcă să-și asume acum greșeala de a aduce un management privat la Spitalul Județean de Urgență, ar trebui domnul președinte Filipescu să își asume și lipsa locuințelor pentru medici.

 Vin și cu o idee, în acest sens, Consiliul Județean are în proprietate o fundație în municipiul Călărași pe care s-ar putea construi un bloc de locuințe pentru medici. Soluții sunt, eu sunt dispus chiar la o colaborare instituțională în acest sens, trebuie doar să existe voință”, spune primarul Drăgulin.

                                                                                                   

                                                                                                                              

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Salariul minim ar putea crește în două trepte, în 2015

mie nov. 26 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Salariul de baza minim brut pe tara ar putea fi majorat in 2015, dupa cum se precizeaza intr-un proiect de hotarare, publicat recent pe site-ul Ministerului Muncii. Conform documentului, din 1 ianuarie 2015, salariul minim va creste de la 900 lei la 975 lei, iar […]