Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, din Călăraşi, la ora bilanţului

carp 1Peste 100 de membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Călăraşi s-au reunit în sala de şedinţe a Protoieriei, la începutul acestei săptămâni, pentru a dezbate activitatea acestei instituţii, pe anul 2015. Preşedinta CARP, prof. Gabriela Truică a prezentat în faţa colegilor săi, atât realizările obţinute, pe parcursul anului trecut, dar şi aspectele negative  din activitatea depusă până în prezent.

CARP Călăraşi numără 9600 de membri

Aşa cum a precizat preşedinta CARP, la ora actuală, această instituţie numără 9600 de membri. ,, În ultima vreme, am primit şi salariaţi, dar acum îi selectăm  foarte riguros , întrucât , mulţi dintre ei nu îşi achită, cu regularitate, ratele. În perioada anului trecut s-au acordat peste 6100 de împrumuturi, cu o dobândă de 9%. Dar, de ce fac, de obicei, împrumuturi,  pensionarii călărăşeni? Cel mai des, pentru copii şi nepoţi, şi mai puţin pentru nevoile lor, cum ar fi: pentru medicamente, lemne de foc, operaţii medicale sau procurarea unor obiecte de uz casnic.Un lucru foarte bun este faptul că banii solicitaţi se acordă în aceeaşi zi, în care s-a  făcut cererea, acest lucru nu se întâmpla în trecut.  Mai neplăcut este faptul că, pentru  pensionarii de la sate,  banii se ridică de la sediul nostru, din Călăraşi , deoarece am avut nişte neplăceri din partea unor casieri-încasatori care au sustras bani din caserie. Totuşi, pentru a veni în ajutorul pensionarilor, în comunele Grădiştea, Ştefan cel  Mare şi Roseţi, am instalat camere de supraveghere şi oamenii pot ridica banii de la casierii respectivi. Această investiţie ne-a costat, ceva bani, dar i-am scutit pe săteni să mai vină la Călăraşi. De asemenea, la sfârşitul anului, acordăm şi o mică dobândă la fondul pe care îl are fiecare membru al instituţiei noastre. Totodată, acordăm ajutoare financiare celor care au o situaţie socială foarte grea.  Am dat şi ajutoare de deces, în funcţie de vechimea fiecărui membru.”, a spus prof. Gabriela Truică în cadrul Adunării Generale.

carp 2Recuperarea debitelor restante,  o prioritate pentru CARP  Călăraşi

O preocupare importantă pe agenda de lucru a conducerii CARP Călăraşi o reprezintă şi recuperarea debitelor restante. În acest sens, prof. Gabriela Truică a precizat că un rol important, în această privinţă, îl are comisia de cenzori a instituţiei . Reprezentanţii acestei comisii au folosit metode din cele mai variate pentru a convinge pe restaţieri să îşi achite ratele, la timp.

Începând cu anul 2016 se vor acorda împrumuturi pe o durată de 24 de luni

Pentru a veni în ajutorul celor care doresc credite mai mari,conducerea CARP a hotărât ca, de la 1 ianuarie 2016, să se acorde, pentru fiecare membru care solicită credit, va putea primi fondul majorat de patru ori,  în 24 de rate,ţinându-se cont şi de cuantumul pensiei.

carp 3CARP Călăraşi desfăşoară o activitate socio- culturală prodigioasă

,,În cadrul Centrului de Zi al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor se desfăşoară o serie de activităţi socio–culturale ce nu se regăsesc în niciun alt oraş unde există o astfel de instituţie. ,, Ne mândrim cu această realizare, de 12 ani , fără întrerupere. În fiecare săptămână organizăm întâlniri cu diverse personalităţi locale cum ar fi: scriitori, profesori, jurişti, poliţişti, preoţi, politicieni, medici, nutriţionişti reprezentanţi ai instituţiilorpublice  şi de   cultură. Participanţii la aceste întâlniri sunt deosebit de interesaţi de temele prezentate  iar numărul acestora creşte  mereu. Clubul nostru este dotat cu un  video-proiector unde sunt prezentate spectacole, filme piese de teatru dar şi obiective turistice. La club sunt organizate şi tombole cu obiecte aduse de acasă iar banii rezultaţi merg la oamenii necăjiţi din oraş. Tot aici au loc concursuri de rummy şi de artă culinară. Iar în fiecare an organizăm sărbătoarea Zilei de 8 Martie unde participă sute de femei. Excursiile organizate de instituţia noastră, atrag, de asemenea, mulţi amatori pentru că sunt foarte atractive. Secretara CARP, Marilena Melehat le organizează, având în vedere cele mai mici amănunte şi la preţuri demne de invidiat.

Noi ne angajăm ca şi în perioada care urmează să avem rezultate lăudabile.”,  a mai menţionat  preşedinta CARP, prof. Gabriela Truică.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Au comis înşelăciuni prin metoda ,,accidentul" şi au fost reţinuţi de poliţişti

vin apr. 1 , 2016
Poliţiştii din Călăraşi au reţinut trei persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune prin metoda „accidentul”. La data de 31 martie 2016, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Serviciului pentru acţiuni Speciale Călăraşi, Poliţiei Oraşului Budeşti şi al funcţionarilor din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!