Carne expirată și evaziune fiscală cu 2 tone de carne, la un magazin din Călărași

Print Friendly, PDF & Email

Comerţul cu produse alimentare, premergător Sărbătorilor Pascale, verificat de poliţişti

Poliţiştii de investigarea criminalităţii economice au indisponibilizat de la o societate comercială din Călăraşi aproape 2 tone de carne, marfă neevidenţiată, şi au demarat cercetări pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

La data de 19 aprilie 2016, în continuarea acţiunilor demarate pentru verificarea activităţilor de comercializare a cărnii și produselor din carne, premergător Sărbătorilor Pascale, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călăraşi şi specialişti DSVSA și OPC au efectuat controale la punctele de lucru ale unităţilor economice de profil.

În urma inventarierii stocului existent de carne și produse din carne din incinta unui abator au rezultat diferențe între stocul scriptic și cel faptic în plus de peste 1.800 kg şi în minus de 400 kg carne.

S-a dispus măsura indisponibilizării a peste 1.800 kg carne și preparate din carne, în valoarea de 21,700 lei, fiind demarate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Poliţiştii şi celelalte organe de control au mai depistat şi 7 kg de produse din carne, expuse la vânzare şi al căror termen de valabilitate era expirat, sau marfă pentru care nu s-au prezentat documente care să ateste provenienţa, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 lei.

  • pesteLa data de 19 aprilie 2016, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Lehliu-Gară şi reprezentanţi DSVSA Călăraşi au efectuat acţiuni de verificare a operaţiunilor comerciale cu peşte şi  produse  piscicole.

În urma controlului, la o societate comercială din localitate a fost depistată cantitatea de 38 kg peşte congelat şi 16 kg icre, depozitate în condiţii precare de igienă, precum şi o altă cantitate de 47 kg peşte pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.

Marfa depistată în astfel de condiţii, în valoare de peste 2200 lei, a fost confiscată în vederea denaturării.

Au fost dispuse măsuri de sancţionare contravenţională în valoare de 10600 lei.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Peste 15.000 de beneficiari implicați în proiectul “Let’s Do It, Danube!”

mie apr. 20 , 2016
Peste 15.000 de elevi și părinți au luat parte până în prezent la activități de protecție a mediului în cadrul proiectului “Let’s Do It, Danube!”. Activitățile sunt diverse și au rol educativ: de la training-uri pe teme ecologice la ateliere de reutilizare creativă, de la concursuri de colectare selectivă la […]