Candidații la primărie, din partea PNL Călărași, confirmați în Comitetul Județean Executiv

Print Friendly, PDF & Email

FilipescuConform normelor interne, candidații la primărie, din partea PNL, trebuie să fie confirmați de către Comitetele Județene Executive, de la nivelul fiecărei organizații din țară.

Săptămâna trecută, în ședința Comitetului Județean Executiv al PNL Călărași au fost chemați primarii din Colegiile 2 și 3. Copreședintele Răducu Filipescu a declarat că doar  cei care au venit, au fost reconfirmați.

„Asta e regula: fiecare candidat la primărie, trebuie confirmat de către Comitetul Județean Executiv. Cei care nu au putut ajunge la ședință, vor fi reconfirmați ulterior. Acest gen de acțiuni au loc în prezența lor, e normal, asta pentru că nu poți să spui: „Te reconfirm, dar nu ești aici!”

Candidatul la Primărie este și răspunzător de campania în care se angajează și o să fie și președinte de organizație, că așa este normal, să aibă toate pârghiile de decizie, în mână. Este o hotărâre pe care a luat-o partidul, nu știu dacă este exact cea mai bună, dar asta este ceea ce s-a hotărât. Primarii în funcție, dacă nu au probleme de ordin juridic și dacă acceptă să mai candideze, vor candida. Cei care au probleme juridice și au drepturile electorale interzise sau nu mai vor să candideze, nu vor mai candida.”

Primarii cu probleme juridice, dar fără interdicție pe drepturile electorale, vor candida

„Vizavi de aceste aspecte, sunt localități care se află în anumite situații, și aici vorbesc despre localitățile care sunt implicate în procesul acela cu Fundulea, cu pământurile din zonă, și aici ar fi vorba despre primarul de la Nicolae Bălcescu. Exsită acolo probleme juridice, dar nu sunt încă lămurite și, astfel, primarul nu are interdicție pe drepturile electorale și nu văd de ce nu ar candida. Mai este într-o anchetă primarul de la Lehliu Sat, dar la fel, are dreptul să candideze. Probleme mai sunt la Lupșanu, dar nu este primarul nostru, mai este și fostul primar de la Gurbănești. Implicat în procesul cu pământurile este și primarul de la Tămădău, dar nu știu în ce măsură. Oricum, pentru aceste localități avem candidați de rezervă. Chiar dacă nu se ridică la nivelul primarilor, avem variante! Și la Oltenița lucrurile sunt clare, avem doi candidați: pe Căpraru și Manea. Deci, avem de unde alege! În ceea ce privește lista de consilieri, aceasta se va discuta după ce se vor stabili candidații.”, precizează copreședintele PNL, Răducu Filipescu.

Please enter banners and links.

Next Post

Spectacolul „Călătorie în lumea desenelor”amânat pentru miercuri, 2 decembrie

lun nov. 30 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În această după-amiază, urma să aibă loc spectacolul „Călătorie în lumea desenelor”, prezentat de trupa Showlandia,  din Târgu-Jiu. Promovarea fiind făcută prin fluturași, care anunțau ziua, ora și locul spectacolului, pentru mulți dintre cei care au intrat în posesia acestora, data a rămas cea anunțată. […]