Marţi, 27 septembrie, Căminul de Bătrâni „ Sfântul Antim Ivireanul”, din Călăraşi a îmbrăcat straie de sărbătoare. Cei 40 de beneficiari, alături de întregul colectiv au participat la o slujbă religioasă,închinată Sfăntului Antim Ivireanul , protectorul acestui aşezământ social. În mijlocul acestora s-au aflat viceprimarii Municpiului Călăraşi, Viorel Ivanciu, Dragoş Coman, Emil Muşat, director în cadrul Consiliului Judeţean, precum şi consilieri locali.Nu au lipsit nici elevii voluntari de la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” Care sunt mereu alături de bătrâni. Încă din primele ore ale dimineţii a fost oficiată o slujbă religioasă de un sobor de preoţi călărăşeni, alături de Alin Badea, preotul ce are în grijă enoriaşii din cadrul căminului.
Sfântul Antim Ivireanul , ocrotitorul Căminului de Bătrâni, din Călăraşi, este considerat cel mai de seamă mitropolit al Ţării Româneşti. Sfântul Antim Ivireanul rămâne în memoria Bisericii româneşti ca o personalitate de o complexitate, rar întâlnită. Tipograf, arhitect de biserici, caligraf, sculptor, predicator fără egal, cunoscător al multor limbi străine, mitropolitul de origine georgiană s-a dovedit în acelaşi timp a fi un bun chivernisitor al Bisericii, cu spirit filantropic şi aplecare spre nevoile credincioşilor pe care i-a păstorit. Pentru toate aceste faptele sale , Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a trecut pe mitropolitul Antim Ivireanul în rândul sfinţilor la 21 iunie 1992.
La sfârşitul slujbei religioase, Emil Muşat a ţinut să adreseze câteva urări de bine celor prezenţi.
„Am învăţat că, în viaţă, toţi ne jertfim. Sunt oameni care îşi aduc jertfa vieţii trudind în acest aşezământ care, astăzi îşi aniversează protectorul. Eu le doresc sănătate şi să poată să fie mereu alături de cei care au nevoie mai mult de ajutor. Am mai învăţat că iubirea creştină, bunătatea şi iertarea sunt căi, pe care, dacă mergem la capăt, ne va aştepta , în mod sigur, o lumină. Mergând pe acest drum să ne bucurăm că suntem împreună astăzi şi că suntem alături de oameni care au nevoie de atenţia şi de sprijinul nostru. Le urez, de asemenea, multe bucurii şi linişte sufletească.”, a spus Emil Muşat.
Mihai Alexandru, directorul Căminului de Bătrăni „Sfântul Antim Ivireanul”, cel care se ocupă îndeaproape de viaţa celor care trăiesc în acest aşezământ social, a dorit să aducă cuvinte de mulţumire celor care i-au acordat sprijinul şi a dat câteva detalii privind proiectele sale de viitor.
,,Am marea satisfacţie că domnul primar Daniel Drăgulin, precum şi domnii viceprimari, Dragoş Coman şi Viorel Ivaciu mă sprijină în toate demersurile mele privinnd imbunătăţirea activităţiiCăminului ”Antim Ivireanul” şi sper, ca şi pe viitor, să ne fie alături.
Pentru reuşita acestei manifestări au contribuitşi alte persoane din comunitate, Florentina Toneanu, consilier local, prof. Ilinca Enescu de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Ilie Belaconi, Jeni Anghel. Le mulţumesc, pe această cale, tuturor celor care sunt alături de noi pentru buna desfăşurare a activităţii acestei instituţii.”, a menţionat directorul Mihai Alexandru.
În ceea ce priveşte proiectele investiţionale ale Căminului de Bătrâni, directorul Alexandru a mai precizat: ,,Chiar dacă toate realizările pe care le-am înfăptuit ca director al acestei instituţii nu sunt privite cu ochi buni de către unele persoane, eu sunt hotărât să depun toate eforturile necesare pentru asigurarea tuturor condiţiilor, la standarde optime în acest aşezământ. Am fost foarte bucuros să mă întâlnesc cu domnul Ministru al Muncii, Dragoş Pâslaru care a apreciat faptul că am iniţiat demersurile necesare pentru intrarea în legalitate a căminului. Am fost sprijiniţi de reprezentanţi din cadrul Ministerului Muncii în vederea depunerii documentaţiei pentru obţinerea Licenţei de funcţionare pe care, sperăm, să o obţinem la sfârşitul acestui an. După obţinerea acestui document important, vom accesa un proiect european, cu sprijinul compartimentului de resort din cadrul Primăriei Călăraşi, pentru izolarea termică a clădirii Căminului „Antim Ivireanul”.
Please enter banners and links.