Camelia Croitoru va susţine concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Casei Corpului Didactic

1cProf. Camelia Croitoru, actualul director al Casei Corpului Didactic(CCD) din Călăraşi doreşte reconfirmarea în funcţia pe care o deţine de aprope trei ani. Ea s-a înscris la concursul organizat de Ministerul Educaţiei pentru ocuparea funcţiei de director al CCD.

Concursul se va desfăşura în perioada 20 aprilie- 20 mai. După 5 aprilie, termenul limită de depunere al dosarelor, toţi cei înscrişi pentru concurs vor fi anunţaţi privind data când vor susţine examenul. Este pentru prima data când se organizează concursul pentru ocuparea funcţiei de director CCD, întrucât, până acum, s-a făcut prin numire pe perioada determinată pentru un an de zile prin Ordin emis de către Ministrul Educaţiei. Concursul va avea o probă scrisă, una pentru susţinerea ofertei manageriale şi interviul. Prof. Camelia Croitoru doreşte să îşi continuie cariera didactică în calitate de director CCD deoarece şi-a propus câteva proiecte ambiţioase pe care vrea să ducă la bun sfârşit.

,,Sunt în fruntea acestei instituţii de aproape trei ani şi îmi place ceea ce fac. Avem aici un colectiv minunat, oameni cu care putem să facem lucruri foarte bune în ceea ce priveşte formarea profesională a cadrelor didactice. Pornind de la o analiză destul de riguroasă a activităţii CCD, de până acum, mi-am dat seama că nu am reuşit să îmi ating toate obiectivele pe care mi le-am propus şi doresc să le realizez în perioada următoare, dacă voi lua concursul. În primul rând, trebuie să diversific oferta de formare profesională a cadrelor didactice. E drept, când am preluat conducerea acestei instituţii, se desfăşura un singur curs acreditat şi am ajuns, în momentul de faţă, la şapte, asemenea cursuri, recunoscute de Ministerul Educaţiei. Dar nu este suficient. Drept pentru care, mi-am propus acreditarea a unui număr, de minim, trei cursuri pe an, care să vină în favoarea profesorilor şi, bineînţeles, la solicitarea acestora, în funcţie de nevoile lor de perfecţionare. În al doilea rând, trebuie să atrag surse externe de finanţare prin implemetarea unor proiecte. Am avut, până acum, două asemenea încercări eşuate. Sper din suflet să câştigăm şi să implementăm un proiect cu finanţare europeană prin Programul de Dezvoltare a Resurselor Umane pentru formarea profesională a profesorilor debutanţi. Am, de asemenea, în vedere, diversificarea activităţilor derulate prin Centrele de Documentare şi Informare(CDI) din cadrul unităţilor de învăţământ şi prin bibliotecile şcolare. Există o lungă perioadă, între 2009 şi 2014,când, în şcolile din judeţul Călăraşi nu s-a mai înfiinţat niciun CDI. Anul trecut s-a înfiinţat un asemenea centru la Colegiul Tehnic ,,Ştefan Bănulescu” şi anul acesta, un altul, în comuna Vasilaţi. Încercăm să înfiinţăm astfel de noi centre, acolo unde nu există, cu ajutorul primăriilor şi conducerilor şcolilor din localităţile respective.

Consider că aceste centre de documentare aduc plus valoare fiecărei unităţi de învăţămînt din judeţ, deoarece prin ele se pot coordona foarte bine activităţile culturale şi extraşcolare”, a precizat pentru ,,Actualitatea de Călăraşi”, prof. Camelia Croitoru.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

”Școala Altfel” în cadrul Muzeului Municipal

mar apr. 7 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În perioada 7-10 aprilie a.c., Muzeul Municipal Călărași desfășoară în cadrul acțiunii Școala Altfel, activități cu participarea elevilor din reședința de județ, dar și din localitățile învecinate. Înscrierile au început încă din data de 3 martie a.c., iar majoritatea au optat pentru partea practică-atelierul de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!