Călărași: Foști consilieri locali, viceprimar şi primar, declarați incompatibili de justiție

Print Friendly, PDF & Email

jjjjjPotrivit unui raport al Agenţiei Naţionale de Integitate (ANI), în perioada martie – aprilie 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat 16 decizii definitive și irevocabile, prin care au fost confirmate incompatibilitățile și conflictele de interese administrative, constatate de Agenția Națională de Integritate în cazul mai multor aleși locali și funcționari publici. Printre cei declaraţi incompatibili de către Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie se numără foștii consilieri locali Adriana Brînză (fostă Mărgineanu), Ilie Răzvan Meseșeanu, Florian Cercel, fost vicepriamr al municipiul Olteniţa, dar şi Costinel Milescu, fostul edil al municipiului Olteniţa.
Aşa cum se arată în raportul ANI, Adriana Brânză s-a aflat, în perioada 19.06.2008 – 13.10.2011, în stare de incompatibilitate, întrucât a exercitat, simultan, atât funcția de consilier local, în cadrul Consiliului Local Călărași, cât și funcția de director al Serviciului ”Pavaje-Spații Verzi”, din cadrul Primăriei municipiului Călărași, încălcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. C), din Legea nr.161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției.
Răzvan Ilie Meseşeanu s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 19.06.2008-29.01.2009, întrucât a deținut simultan atât funcția de viceprimar al municipiului Călărași, cât și calitatea de comerciant persoană fizică la “MESEȘEANU RĂZVAN ILIE ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ”, încălcând, astfel, prevederile art. 87, alin. 1, lit. G) și art. 91, alin. 3 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției cu modificările și completările ulterioare”.
În prezent, Răzvan Meseşeanu deţine funcţia de inspector-şef în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Călăraşi.
ANI a constatat starea de incompatibilitate și a fostului primar al Olteniţei, Costinel Milescu, în urma unor evaluări demarate în anul 2010. Acesta, în calitate de primar al municipiului Olteniţa şi de reprezentant al Consiliului Local, a aprobat, semnat şi încheiat un contract de vânzare-cumpărare a unui teren în suprafaţă de 324,35 metri pătraţi cu SC M.C. Service SRL, societate în care Milescu este asociat, iar soţia lui, administrator. În prezent, Costinel Milescu este consilier local în municipiul Olteniţa.
Fostul viceprimar al municipiului Olteniţa, Florian Cercel, a fost a acuzat de ANI că şi-a favorizat fiul şi soţia. El a votat o hotărăre privind trecerea unui teren din domeniul public al municipiului Olteniţa în domeniul privat (ca urmare a unei solicitări formulate de către societatea reprezentată de către fiul acestuia, în calitate de asociat şi administrator şi, respectiv, concesionar al terenului), participând, totodată, la deliberarea şi adoptarea acestei hotărâri.
De asemenea, Cercel s-a implicat şi în adoptatea hotărârii privind vânzarea spaţiilor proprietate privată a municipiului, cu destinaţia de cabinete medicale. ANI a stabili că fostul viceprimar a propus un reprezentant al Consiliului Local care să facă parte din comisia de vânzare a spaţiilor prevăzute în anexa proiectului de hotărâre. “În baza acestei hotărâri, Consiliul Local a încheiat un contract de vânzare – cumpărare cu Cabinetul de Oncologie Medicală Dr. Cercel Felicia Marcela, reprezentat de soţia persoanei evaluate, în baza căruia Consiliul Local, în calitate de vânzător, a transmis cabinetului, în calitate de cumpărător, dreptul de proprietate asupra apartamentului, cu preţul de 10.500 euro”.
Potrivit legii, „Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

PDL Călăraşi: Nu e printre ultimii 10, dar Iliuţă a luat o decizie surprinzătoare

vin mai 30 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Bătaia mâncată în 10 din cele 14 primării PDL-iste din judeţ, l-au supărat şi dezamăgit pe preşedintele PDL Călăraşi, Vasile Iliuţă, care a şi susţinut, în mare parte, pe cheltuiala lui, campania electorală pentru europarlamentare. Pentru Actualitatea de Călăraşi, acesta a declarat:„Rezultatul este o mare […]