Buletin de știri

Print Friendly, PDF & Email

crin Prezent marți, 20 mai la Timișoara, președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că vizita vicepreședintelui american Joe Biden la București ”are o conotație politica în sens major” și că nu are legătura cu alegerile europarlamentare din 25 mai sau cu cele prezidențiale din luna noiembrie.
”Categoric, vizita vicepreședintelui american are o conotație politică în sens major. În sensul politic al parteneriatului strategic dintre SUA și România, în sensul situației politice regionale, în sensul politicii NATO în regiune. Nu are nicio legătura cu alegerile europarlamentare din 25 mai, și nici cu alegerile prezidențiale din noiembrie”, a spus Crin Antonescu.
Vicepreședintele SUA, Joe Biden, a ajuns, marți după-amiază, la București, la bordul Air Force 2, împreuna cu șotia sa, pentru o vizita oficiala de doua zile, în care se va întâlni cu președintele Traian Băsescu, cu premierul Victor Ponta și cu societatea civilă, tema centrala fiind situația regională.
Biden se află la București cu misiunea de a aborda subiecte de actualitate precum relațiile economice bilaterale, situația din Ucraina și regiune, securitatea energetica, dar și combaterea corupției și întărirea instituțiilor democratice românești.
Totodată, Biden se va adresa reprezentanților societății civile și se va întâlni cu soldați români și americani. În cele doua zile ale vizitei, circulația rutieră se va desfășura în condiții normale în București și nu vor fi dispuse restricții majore de trafic.

klaus Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, la Timișoara, că după alegerile europarlamentare este obligatoriu să înceapă discuțiile între partidele de dreapta în vederea unei candidaturi unice pentru alegerile prezidențiale. Liderul liberal este de părere că din partea alianței de stânga PSD-UNPR-PC va candida premierul Victor Ponta, iar principalul candidat al Dreptei trebuie sa fie Crin Antonescu. ”Noi, liberalii, am făcut și am desfăcut alianțe pentru a ne ține de cuvânt în fata alegatorilor. După europarlamentare se va pune în discuție unificarea Dreptei. Nu am o rețetă și nu pot da eu o soluție, dar pot să spun că în această campanie electorala nu au loc astfel de discuții cu celelalte partide de centru-dreapta. Convingerea mea este că imediat după europarlamentare va fi de-a dreptul obligatoriu să discutăm aceasta chestiune, pentru a vedea în ce ecuație putem să coagulam Dreapta, în vederea câștigării Prezidențialelor”, a declarat Iohannis.
Potrivit prim-vicepreședintelui PNL ”este tot mai clar că vom avea un candidat de stânga și atunci este la fel de clar că dacă avem 5-6 candidați pe dreapta, șansele dreptei vor fi sigur mai reduse’.
Iohannis a mai afirmat că nu crede în promisiunile ministrului Muncii, Rovana Plumb, care declara recent la Timișoara că din 2015 vor crește salariile tuturor bugetarilor, susținând că ”sunt simple promisiuni electorale care pot da bine la alegatori, dar care în realitate nu au nicio acoperire economica, cu toate ca media bugetarilor au salarii de mizerie„ .
Vicepreședintele PNL a criticat, de asemenea, poziția liderilor sindicali ai Cartel Alfa, care au îndemnat electoratul să anuleze buletinele de vot, considerând că acest îndemn este ”de-a dreptul anticonstituțional și aberant”
”Este important ca lumea să meargă la vot. În calitatea noastră, noi îi îndemnam sa voteze lista PNL. Rolul cetățeanului în politica este să meargă să voteze intenționat, nu la întâmplare, și să fie conștienți că votul lor este cel care definește prezența noastră în următorii cinci ani în structurile legislative europene, în Parlamentul European, în comisii si grupuri de lucru, unde România trebuie sa fie cât de bine reprezentata”, a spus liderul liberal

Please enter banners and links.

Next Post

A dat foc la bucătărie, dintr-o joacă cu chibriturile

joi mai 22 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În data de 21.05.2014, ora 17.22, un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Mânăstirea, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul unei locuinţe, proprietate individuală, aparţinând […]