Buletin de știri PNL

Print Friendly, PDF & Email
  1. USL-sigla-unghiBEC dă dreptate PNL și confirmă înșelătoria PSD.

 

Crin Antonescu, președintele PNL, salută deciziile BEC privind folosirea abuzivă de către PSD a siglei USL, dispunând înlăturarea afișelor electorale folosite fără niciun drept. ”USL nu mai trăiește domnilor de la PSD! USL nu poate exista în absența liberalilor! Biroul Electoral Central ne-a admis plângerile pentru folosirea ilegală a acronimului ”USL” și a dispus ieri înlăturarea afișelor electorale folosite de domniile voastre sub denumirea Uniunii Social Liberale în aceste alegeri…” a declarat liderul liberalilor pe pagina sa de facebook.

Precizăm că în 16 județe, și în sectorul 5, București, primăriile sunt obligate să înlăture afișajul care folosește însemne USL, ca urmare a unor decizii definitive ale Biroului Electoral Central. Astfel de situații sunt în județele Vaslui, Timiș, Olt, Botoșani, Arad, Argeș, Neamț, Ilfov, Dâmbovița, Hunedoara, Vâlcea, Mehedinți, Iași, Brașov, Caraș-Severin și Alba. BEC urmează să se pronunțe și pe celelalte contestații, astfel încât în toată țara va fi interzisă folosirea însemnelor USL.

Deciziile în cascadă în favoarea contestațiilor depuse de liberali dovedesc fără putință de tăgadă faptul că adevărul este de partea PNL, iar minciuna de partea PSD.

Social-democrații nu se pot ascunde la nesfârșit în spatele ipocriziei și a trucurilor ieftine. Prin pârghii legale și democratice, liberalii le arată românilor că întreaga politică de campanie a PSD este construită pe un fals grosolan, care arată cât de puțin respect au social-democrații pentru cetățenii pe care pretind că vor să îi reprezinte.

Deciziile în cascadă în favoarea contestațiilor depuse de liberali dovedesc fără putință de tăgadă faptul că adevărul este de partea PNL, iar minciuna de partea PSD.

Social-democrații nu se pot ascunde la nesfârșit în spatele ipocriziei și a trucurilor ieftine. Prin pârghii legale și democratice, liberalii le arată românilor că întreaga politică de campanie a PSD este construită pe un fals grosolan, care arată cât de puțin respect au social-democrații pentru cetățenii pe care pretind că vor să îi reprezinte.

 

 

 

  1.    PNL propune trei teme majore pentru crearea unui consens, astfel încât România să aibă o poziție unitară în Parlamentul European.

 

În ciuda faptului că atât Victor Ponta, cât și Traian Băsescu boicotează campania pentru Parlamentul European, obturând-o printr-o confruntare de mahala, PNL, printr-o campanie civilizată, respectând rigorile legii, își face cunoscut, în fiecare zi, programul și proiectele cu care vrea să-i reprezinte pe români în forul european.

Pentru că interesul național nu poate fi dat la o parte în deciziile europene, încă de la începutul campaniei, PNL a făcut un apel la o discuție politică între partidele care vor avea reprezentanți în Parlamentul European pentru definirea unor obiective de consens esențiale pentru România, pe care toți europarlamentarii să le susțină, indiferent de familia politică în cadrul PE.

Din această perspectivă, PNL propune trei puncte importante de consens pe care să se ducă întreaga campanie pentru alegerile europarlamentare.

Primul punct al unui asemenea acord vizează, în opinia liberalilor, un accent mai mare pus pe industrializare, necesitate care rezultă din situația specifică a României față de alte țări europene.

Chiar dacă există la nivelul Uniunii Europene o ofensivă a politicii ecologiste, totuși România, acționând pentru implementarea standardelor de mediu, trebuie să aibă o altă poziție decât alte țări în ceea ce privește propria dezvoltare. România nu este, din punct de vedere economic, în situația Danemarcei sau Olandei, ci este o țară care trebuie să facă efort pentru reindustrializare. PNL propune tuturor forțelor politice să susțină la nivel european un asemenea punct de vedere.

Un al doilea punct de consens propus de PNL pentru toți candidații la europarlamentare se referă la susținerea alocării, în continuare, a unor importante resurse financiare europene destinate agriculturii.

România are nevoie în următorii cinci ani de importante fonduri europene pentru modernizarea agriculturii, mult rămasă în urmă față de alte state ale Uniunii Europene.

Un al treilea motiv de consens în dezbaterile din România pentru alegerile europarlamentare ar trebui să îl constituie susținerea unor politici europene mai coerente și consistente în domeniile apărării și externelor.

PNL consideră că forțele politice din România pot ajunge la un consens în dezbaterile pe acest subiect, astfel încât România să aibă voce unitară.

 

 

  1. Vizita lui Crin Antonescu în Statele Unite ale Americii

 

 

În perioada 12-15 mai, președintele PNL, Crin Antonescu va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii, în calitate de invitat special al Forumului Global al American Jewish Committee, eveniment în cadrul căruia va avea o intervenție pe tema antisemitismului. Este un eveniment prestigios la care iau parte lideri politici din întreaga lume, cum ar fi miniștrii de externe din Franța, Canada, Cipru.

De asemenea, Crin Antonescu va avea o serie de întâlniri la Departamentul de Stat, Departamentul pentru Comerț, precum și cu reprezentanți ai mediului politic american, temele abordate fiind relațiile dintre România și Statele Unite și rolul României în contextul geopolitic generat de criza din Ucraina, criză care poate afecta inclusiv din punct de vedere economic regiunea.

În timp ce alți politicieni se ascund, așa cum face Victor Ponta, noi considerăm că România trebuie să aibă o poziție foarte clară, iar dialogul direct, față în față, este cea mai bună cale.

Victor Ponta a evitat ultimele două întâlniri cu reprezentanți ai guvernului american pentru că nu poate să explice atitudinea sa și a PSD față de justiție și corupție.

PNL consideră că Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite reprezintă unul dintre pilonii de bază ai politicii externe și de securitate a României, alături de apartenența la NATO și UE.

La finalul vizitei președintele PNL va prezenta public toate concluziile și elementele importante din discuțiile avute.

Please enter banners and links.

Next Post

Despre oameni, campanii și politici…(telecomunicații )

lun mai 12 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În timp ce premierul României, Victor Ponta, și președintele Traian Băsescu fac campanie implicând instituțiile statului în vendetele lor personale și ignorând interesele cetățenilor români, PNL propune pentru alegerile europarlamentare, o campanie bazată pe politici concrete și coerente, o campanie în folosul cetățeanului român, pentru […]