BRCT Călărași și-a prezentat bilanțul, la finalul anului 2015

Print Friendly, PDF & Email

BRCTRezultatele concrete obținute până acum, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, și bilanțul activităților derulate în anul 2015 au fost prezentate în cadrul unei sesiuni de informare cu membrii mass-media, miercuri, 16 decembrie 2015, la sediul BRCT Călărași.

Sesiunea de informare este un eveniment important, având în vedere că, în curând, se va finaliza primul program de cooperare  teritorială cu finanțare europeană, care se adresează zonei de graniţă dintre România şi Bulgaria, ca frontieră internă a UE. Întâlnirea a avut drept scop prezentarea stadiului implementării Programului, a rezultatelor obținute și a beneficiilor aduse în dezvoltarea regiunii de graniță prin proiectele finanțate, dar si o trecere în revistă  a unor proiecte de succes implementate în cadrul Programului RO-BG 2007-2013. Remarcabil este faptul că în ceea ce privește rata de absorbție a fondurilor europene, de la sfârșitul acestui an, aceasta a ajuns la un procent de 75%. 

În cadrul evenimentului, reprezentanții Secretariatului Tehnic Comun și ai controlorilor de prim nivel români (din cadrul BRCT Călărași) au oferit informații cu privire la ce au însemnat cei 10 ani de gestionare a fondurilor europene, cât și despre noua perioadă de programare și Programul Interreg V-A. Reușitele și experiența dobândită s-au realizat prin multă muncă, implicare, responsabilitate și, nu în ultimul rând, prin cooperare între toți actorii implicați, de la organisme de management, la beneficiari.

De la lansarea PCT RO-BG 2007-2013 și până la acest moment, în ceea ce privește rezultatele obținute, acestea au condus la îmbunătăţirea mobilităţii şi a accesului la infrastructura de transport, informaţii şi comunicaţii în regiunea transfrontalieră și s-au accentuat legăturile economice şi sociale din zona de graniţă, prin utilizarea avantajelor şi oportunităţilor, pentru a crește competitivitatea economică a zonei. Toate acestea au contribuit, în mod evident, la dezvoltarea conștiinței că frontierele nu sunt bariere, au adus mai aproape românii și bulgarii prin promovarea unor soluții pentru rezolvarea  problemelor de dezvoltare, colaborare, cooperare și a fost încurajată munca strategică pentru obiective comune.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Căsuța lui Moș Crăciun va fi deschisă, în perioada sărbătorilor de iarnă

vin dec. 18 , 2015
La fel ca anul trecut, Primăria Municipiului Călărași s-a pregătit pentru sărbătorile de iarnă, avându-l invitat din nou pe Moș Crăciun, căruia i-a pregătit o Căsuță unde să-și aștepte colindătorii, în Piața Orizont. În parteneriat cu Crucea Roșie Română-filiala Călărași, ai cărei voluntari vor fi ajutoarele lui Moș Crăciun, Primăria […]