Boxul călărăşean are nevoie de o mai mare susţinere financiară

foto box1box 3box4În ultimii şapte ani de zile, boxul a devenit un adevărat brand al comunităţii călărăşene, prin rezultatele obţinute de tinerii pugilişti ce sunt antrenaţi de Valentin Anghel şi fratele său, George Anghel. Nu exista competiţie naţională sau europeană de la care boxerii călărăşeni să nu se întoarcă cu tolba plină de medalii. Secţia de box a Clubului Sportiv Municipal(CSM) Călăraşi a început să activeze din 2008. ,,Totul a plecat de la o discuţie pe care am purtat-o la Bucureşti cu domnul Dumitru Chirilă, actualul director al CSM care mi-a propus să pun bazele acestui club de box la Călăraşi. Am stat puţin pe gânduri şi, într-un târziu, am luat hotărârea să revin la Călăraşi, întrucât eu lucram în capitală. În anul 2010, a venit la club si fratele meu, George. Nu îmi pare rău că am luat această hotărâre. Uitându-mă la toate rezultatele şi performanţele obţinute de tinerii noştri pugilişti, eu zic că a meritat tot efortul nostru. Îi mulţumim domnului Chirilă că ne-a oferit şansa să antrenăm la Călăraşi”, a spus antrenorul Valentin Anghel .

Secţia de Box de la CSM Călăraşi, o adevărată pepinieră de tineri valoroşi

 

Rezultatele performante ale pugiliştilor călărăşeni au început să apară încă din 2011. ,,În primii doi ani, de la înfiinţarea secţiei de box, ne-am rezumat, mai mult pe selecţia viitorilor boxeri, realizând, astfel, un nucleu de copii valoroşi iar rezultatele excepţionale se văd, acum. În anul 2011 a fost o adevărată premieră pentru că în municipiul Călăraşi a avut loc Campionatul Naţional de Box la cadeţi, organizat de CSM. Din 2011, şi până în prezent, secţia noastră de box s-a clasat prima în ţară la toate competiţiile naţionale de box, la categoriile: cadeţi, juniori şi tineret. La Campionatul din 2011 am obţinut trei titluri de ,,Campion naţional” un lucru ce a fost privit ca o mare surpriză. De asemenea, la următoarea ediţie ce s-a desfăşurat, în 2012, la Râmnicu Vâlcea, am obţinut 4 titluri de ,,Campion naţional”. O performanţă deosebită a obţinut-o elevul Florin Şchiopu venit din sistemul de protecţie socială , de la Centrul SERA care a obţinut în 2014 Medalia de Bronz la Campionatul European de Box ce avut loc în Rusia. În ultimii ani, pugiliştii călărăşeni au obţinut 23 de locuri 1 la ,,Cupa României”, cadeţi şi juniori , 2 Menţiuni la Campionatul European de Tineret şi Juniori, din 2014 şi peste 80 de medalii la toate competiţiile naţionale de box. Numai la Campionatatul Naţional de box din 2014 sportivii călărăşeni au obţinut 13 Medalii de aur, argint şi bronz, şi , tot anul trecut, la Cupa României au câştigat 8 medalii iar de la turneele europene, au câştigat 7 medalii( patru de aur şi trei de argint). În acest an sportivii noştri au câştigat opt medalii la competiţiile naţionale”, a menţionat antrenorul Anghel

Performanţa în box înseamnă sacrificiu

Pentru a avea rezultate notabile, tinerii pugilişti se antrenează, zilnic, câte 4 ore pe zi . Aşa cum a mai afirmat antrenorul Valentin Anghel,, Performanţa în box înseamnă sacrificiu pentru că tinerii pugilişti renunţă la bucuriile copilăriei. Stând mai mult timp în cantonamente, ei nu au parte de mediul familiei.

Însă boxul mai înseamnă şi puţină ,,nebunie”, este de părere antrenorul călărăşean. ,,Este o adevărată aventură să faci box de performanţă în ziua de astăzi. Legislaţia în vigoare nu permite finanţare pentru premierea celor care obţin rezultate. Salariile antrenorilor sunt foarte mici şi nici nu se asigură bani suficienţi pentru deplasările la diferite competiţii. Uneori venim cu bani de acasă pentru a asigura toate cele necesare sportivilor noştri, a mai adăugat antrenorul Anghel.

 

O sala modernă de box la Călăraşi

Marele avantaj al pugiliştilor călărăşeni este faptul că ei se pot antrena într-o sală de box modernă ce a fost amenajată în anul 2012 cu sprijinul edilului Daniel Drăgulin. Cei doi antrenori călărăşeni speră ca, în acest an, primăria Călăraşi să aloce banii necesari pentru extinderea sălii de box şi amenajarea unui spaţiu pentru exerciţii de forţă, în aceeaşi incintă.

Un Centru Olimpic de Box la Călăraşi

Rezultatele obţinute de pugiliştii călărăşeni îi impulsionează pe antrenorii lor să facă demersurile necesare pentru crearea unui Centru Olimpic de Box la Călăraşi .

.,Avem susţinere din partea Federaţiei de Box pentru a realiza la Călăraşi un Centru Olimpic, însă în acest demers avem nevoie şi de sprijinul autorităţilor locale. În acest an, Cupa Dunării, aflată la a cincea ediţie ce se va desfăşura la Călăraşi ar putea să intre în caledarul Federaţiei Române de Box”, a zis antrenorul George Anghel.

 

Pugiliştii călărăşeni au nevoie de o mai mare susţinere financiară din partea autorităţilor

,,Nevoile copiilor au crescut odată cu anii. Pentru a face performanţă, avem nevoie de o mai mare susţinere financiară din partea comunităţii. Ne dorim ca la Călăraşi să facem cea mai puternică echipă de seniori din ţară, formată, numai, cu sportivi călărăşeni. E un lucru dificil, dar, nu imposibil, de realizat. Avem nevoie de o mai mare promovare. Acest lucru înseamnă o mai bună participare la mai multe meciuri amicale sau de pregătire cu alţi pugilişti din ţară dar şi din străinătate. Dar toate acestea nu se pot face decât cu susţinere finaciară. De aceea conducerea CSM Călăraşi cât şi antrenorii pugilişti doresc un sprijin mai mare din partea autorităţilor locale printr-o mai bună finanţare a boxului călărăşean, unul din puţinele sporturi care adus faima Călăraşiului, atât în ţară cât şi peste hotare” a mai afirmat antrenorul Valentin Anghel.

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Istoria se scrie la sat: Ștefan cel Mare, comuna cu cel mai longeviv primar, din județ

mar mai 19 , 2015
Comuna Ștefan cel Mare se poate lăuda că are primarul cel mai longeviv, din județul Călărași. Nicolae Pandea, de formație învățător, a devenit, neoficial, primarul comunei, la data de 22 decembrie 1989 și, oficial, pe 1 februarie 1990. De atunci, mandatele s-au succedat, fără probleme, la toate alegerile care au urmat […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!