Borcea: Peste 4000 de oameni contestă preţul apei impus de RAJA Constanţa

primarul Aniel Nedelcu“Înainte de sărbătorile de Paști, comuna Borcea se află în plină campanie de curățare si igienizare a localităţii. Oamenii plătiți în baza Legii 416, cărora li s-au alăturat angajații primăriei, au toaletat copacii și au văruit podețele.
Primăria Borcea are în vedere infrastructura, pe care vrea să o îmbunătățească prin proiectele depuse pe PNDL.
“Voi realiza și strategia de dezvoltare a comunei, pentru perioada 2014-2020, dar vreau să aflu și părerea locuitorilor, să ştim ce îşi doresc să se realizeze la ei în comună. Apa, drumurile şi trotuarele sunt țintele noastre!”, spune primarul Aniel Nedelcu.
În prezent, se lucrează la realizarea a 4 km de trotuare la intrarea în satul Borcea, pe drumul principal, totul fiind făcut din fondurile proprii ale primăriei. Totodată, se are în vederea şi continuarea pietruirii unor străzi din satul Pietroiu.
Apa este mai scumpă decât la Călăraşi
În ceea ce priveşte preţul pe care trebuie să îl suporte borcenii la apă, acesta este unul nejustificat, atâta vreme cât doar pentru plata apei, nu şi a canalizării, un metru cub costă 5,2 lei, spune primarul Nedelcu. Cetățenii sunt solidari cu primarul în ceea ce privește rezilierea contractului cu RAJA și administrarea de către primărie a serviciului de apă, deoarece asta va duce la crearea de locuri de muncă în Borcea, nu în Fetești, banii vor rămâne în comunitate și nu se vor mai duce în Constanța, iar prețul va fi mult mai mic.

O problemă arzătoare a rămas cea a apei, de care discutăm de atâta timp. Acum, suntem în plin proces cu operatorul de apă, RAJA Constanţa, deoarece au contestat Hotărârea de Consiliu Local prin care am stabilit să reziliem contractul cu ei. Sper să câştigăm, deoarece am primit şi legalitatea de la Prefectură pe actul adoptat. Primul termen de judecată e stabilit după Paşte.
În mare măsură, sper să reuşim! Am peste 4000 de semnături adunate de la oamenii care nu mai sunt de acord cu tarifele practicate de RAJA. Nu avem cine ştie ce calitate a apei, atâta vreme cât nu s-a investit nimic în reţelele de apă, însă preţul este uriaş: 5,2 lei/mc. Și asta nu e tot: de la 1 iulie 2014, prețul va ajunge la 6 lei/mc, în condițiile în care vorbim numai de plata apei, nu și a canalizării, care lipsește în comuna Borcea. Locuitorii din Borcea plătesc un preț mai mare decat cei din Călărași, unde s-au făcut investiții serioase în stații de epurare și canalizare! Suntem în instanţă şi sper să reuşim!”, afirmă edilul comunei Borcea.
Cu toate aceste probleme, primarul este optimist că totul se va rezolva cu bine, iar ţintele propuse sunt direct proporţionale cu dezvoltarea de care are nevoie o comună mare, cu aproape 10.000 de locuitori.
“Paştele îl vom întâmpina cu zâmbetul pe buze. Le doresc cetăţenilor comunei un Paşte Fericit, linişte în preajma familiilor şi bunul Dumnezeu să ne ajute, pe parcursul acestui an, şi nu numai, să realizăm proiecte măreţe pentru comunitatea care ne-a ales şi şi-a pus mare speranţă în noi!”, le transmite locuitorilor comunei Borcea, Aniel Nedelcu!

Please enter banners and links.

Next Post

Hala de legume din piaţa Orizont, aproape de finalizare

vin apr. 18 , 2014
Lucrările de  modernizare la hala de legume din piaţa Orizont  se află pe ultima sută de metri. Viceprimarul Virgil Dumbravă a dat asigurări că acest obiectiv va fi pus în funcţiune la finele lunii aprilie. În prezent, se  fac ultimele retuşuri şi se execută lucrările de pavare a halei. „Au […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!