Blocul de locuințe sociale C15 a fost recepționat

blocul C15 CLMiercuri, 13 aprilie, în municipiul Călărași, a avut loc recepția lucrărilor la blocul de locuințe sociale C15, format din 29 de apartamente. Blocul are 11 garsoniere (o locuință fiind special construită pentru persoanele cu dizabilități), 12 apartamente cu 2 camere și 6 apartamente cu 3 camere. Investiția a fost făcută cu bani de la Primăria Călărași și de la Ministerul  Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, fiind în valoare totală de 5.109.000 de lei.

Construcția începută în 2014 a fost încheiată la finele anului trecut și recepționată în cursul zilei de astăzi. Repartizarea locuințelor va mai dura, însă, câteva luni, Primăria Călărași dând un anunț prin care solicită ca, până la data de 7 iunie a.c.,  cei peste 900 de solicitanți să își completeze/actualizeze dosarele de locuință socială.

Marian Drăgan, reprezentantul firmei Confort, care a construit blocul, a declarat la recepția lucrărilor:

“Sunt 29 de apartamente , care au pe nivel 1 apartament cu 3 camere, două cu două camere și două garsoniere. Blocul este în funcțiune, adică este energia electrică, momentan, pe organizare de șantier, s-au făcut probele la apă, azi a fost încheiat și branșamentul la gaz iar liftul funcționează. Apartamentele sunt decomandate, foarte spațioase, chiar dacă se adresează unor familii cu venituri mici, care le vor prelua în regim de chirie de la Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ.

La subsolul blocului se pot face boxe, deoarece sunt spații mari, și este prevăzut și un adăpost pentru situații deosebite, care este în funcțiune cu aerare și o ieșire separată.

Municipiul are nevoie de multe apartamente și sper să fie promovate, mai departe, aceste inițiative de a finanța construcția de locuințe pentru călărășeni. Pot să vă spun  că în aceeași zonă mai sunt blocuri rămase nefinalizate.

Sunt 4 scări de bloc finanțate de grupul Astaldi și suntem în discuții cu aceștia pentru a face o asociere, prin surse proprii, pentru a finaliza cele două scări aflate la stadiul de P+5, cu zidăria realizată, și celelalte două scări, a căror construcție este făcută doar până la parter. În total, vor fi 80-90 de apartamente.“, a declarat Marian Drăgan.
Comisia de receptie a lucrarilor blocul C15 CL garsoniera persoane dizabilitati 5 1 2 baia special facuta pentru persoanele cu dizabilitati usa interioara la locuintele pentru persoane cu dizabilitati liftul spatiu pentru boxele de la subsol adapostul de la subsolul blocului

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

NU presa, ci neputința conducerii Spitalului Județean Călărași a contribuit la declasificarea instituției, înainte de termen

mie apr. 13 , 2016
Conducerea Spitalului Județean Călărași a contribuit la declasificarea instituției, înainte de termen. Acest lucru reiese din răspunsul oferit de Ministerul Sănătății, la interpelarea făcută de deputatul Aurel Niculae. Acesta a dorit să știe care au fost motivele care au stat la baza declasificării Spitalului, dacă există o analiză a ministerului […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!