BEJC a ales tăcerea, pentru a înmâna mandatele parlamentarilor călărășeni

Print Friendly, PDF & Email

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Călărași (BECJ) a organizat, astăzi, acțiunea de înmânare a certificatelor constatatoare parlamentarilor călărășeni, aleși pe data de 11 decembrie.

Ceea ce a fost surprinzător este faptul că, deși acest moment este marcat la fiecare 4 ani, și în prezența presei, anul acesta BECJ a ales să țină evenimentul într-o liniște totală. Nu știm de ce președintele, judecătorul Ghe. Stoian, nu a dorit prezența presei.

Au venit la ora anunțată, ca să își ridice mandatele, parlamentarii PSD, care au și imortalizat acest moment, precum și deputatul PMP, Cristian Sefer, care s-a făcut remarcat în această campanie electorală, printr-o tăcere totală.

Un alt moment surpriză a fost absența parlamentarilor PNL, care au ales să nu vină pentru ridicarea certificatelor constatatoare, solicitând  să le primească prin mandatar(!).  Faptul că au doar doi parlamentari să îi fi supărat pe aleșii PNL? Nu știm! Dar ceea ce știm este că aceștia au făcut, de fiecare dată, un moment de maximă vizibilitate atât din depunerea candidaturilor, cât și (mai ales!) din ridicarea mandatelor câștigate. Acum 4 ani de zile, când județul a avut 9 parlamentari, USL-ul câștigând nu mai puțin de 7 parlamentari (5 de la PNL, unul de la PSD și unul UNPR), sala era neîncăpătoare, iar declarațiile sunau, care mai de care, încurajatoare. Astăzi, au ales să ignore primul moment, în calitate de parlamentari aleși.

În acest an, acțiunea nu a mai avut nimic festiv în ea, fără să mai conteze că în spatele mandatelor ridicate stă, de fapt, votul cetățenilor din județul Călărași.

Care, cetățeni, așteaptă să fie informați, prin intermediul presei, și despre astfel de momente care au loc o dată la 4 ani. Ba mai mult, știm că reprezentanții persoanelor vârstnice  aveau chiar pregătite propuneri pentru parlamentarii proaspăt aleși, pe care doreau să îi cunoască.

Rămâne de neînțeles lipsa de transparență la un astfel de eveniment, din partea Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Călărași, cu atât mai mult cu cât acest moment este în tradiția oricărui județ, de a-l marca.

De menționat că în Parlamentul României, județul Călărași va fi reprezentat de trei parlamentari PSD: senatoarea Roxana Pațurcă și deputații Eugen Nicolicea și Iulian Iacomi, doi parlamentari PNL: senatorul Răducu Filipescu și deputatul Cătălin Predoiu, și un deputat PMP, Cristian Sefer.

Please enter banners and links.

Next Post

Călărași/ 5 paznici au fost prinşi dormind în post

lun dec. 19 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Cinci paznici au fost sanţionaţi contravenţional, în urma unui control efectuat de poliţişti, în noaptea de 17/18 decembrie a.c. pe raza municipiului Călăraşi, la 31 de obiective prevăzute cu pază specializată sau pază proprie. Acţiunea a fost organizată pe raza municipiului Călăraşi, pentru a se […]