Avem dovada! Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor ne-a minţit!

episcopieÎn urmă cu trei săptămâni, publicam un drept la replică al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, după apariţia unui articol în care erau exprimate nemulţumirile unor „înţelepţi ai satului”, aşa cum i-am numit în materialul: „Locuitorii comunei Radovanu vor schimbarea părintelui paroh”, publicat pe 31 octombrie a.c. .

Mai exact, câteva persoane, trecute de vârsta de 75 de ani, au avut curajul să spună, public, ce îi nemulţumeşte în relaţia cu preotul paroh al Bisericii Sfântul Gheorghe, din comuna Radovanu, Sorin Toader.

„Vârsta, probabil, le-a dat curajul de a vorbi, pentru că, ne aşteptăm ca atitudinea lor să fie înţeleasă greşit, din păcate, şi nu ca pe un semnal pe care un preot, care trebuie să aplice Sfânta Scriptură, pe care o propovăduieşte, ar trebui să înţeleagă importanţa smereniei, a cinstei şi a respectului faţă de cei care îi pot fi părinţi.” scriam în articolul menţionat.

Cee ce s-a şi întâmplat!

După apariţia acestui articol, s-a declanşat tirada întrebărilor şi a unui inchizitoriu făcut de preoţii din sat, în biserică, sub înalta îndrumare a unui reprezentant al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor. „Aşa aţi declarat? E adevărat ce este scris aici? Recunoaşteţi vorbele spuse?”, au fost interogaţi, fără drept de apel, cei care au cutezat să ne vorbească.

Fără să vrea să afle ce îi macină, cu adevărat, pe aceşti oameni, care au trecut în viaţă prin lucruri grele, şi pe care nu îi mai sperii uşor, clericii au vrut să „spele” acuzele aduse de săteni, prin semnarea unui proces verbal prin care aceştia să recunoască faptul că „ce a apărut în ziar nu sunt vorbele lor”. Bătrânii, unii de aproape 90 de ani, au încercat să le transmită un mesaj, cu înţelepciunea dată de vârstă şi experienţa de viaţă, însă nu a avut cine să îi asculte.

Serviciul de Presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor preciza, în urmă cu o lună:

“Corpul de Inspecţie şi Control al Sfintei Episcopii a Sloboziei şi Călăraşilor, a cercetat acuzele aduse şi a luat declaraţii de la persoanele amintite în articol, astfel: Postelnicu Nicolae, 86 ani (alias Nea Nicu), Topală Gheorghe, 78 ani (alias Nea Gică), şi Surcel Dumitru, 88 ani (alias Nea Mitică) dintre care primii 2 membri ai Consiliului Parohial, precum şi de la alţi membri ai Consiliului Parohial şi locuitori ai comunei Radovanu între care amintim pe domnul Vişan Benedict, fost primar al comunei Radovanu în (1992-2000) de profesie inginer constructor, consilier parohial, şi domnul Dragu Iancu, epitrop casier al parohiei.

Punându-se la dispoziţia celor prezenţi toate documentele parohiei, s-a remarcat faptul că articolul a fost tendenţios, manifestând rea credinţă, întrucât persoanele din articol au declarat că nu împărtăşesc acuzaţiile aduse preoţilor din parohia Radovanu.”

Inutil să mai comentăm ceva, aici!

Noi am fost acuzaţi de “Rea credinţă şi dezinformare”?

Citiţi cum sub semnătura Epsicopiei Sloboziei şi Călăraşilor AM FOST MINŢIŢI!

Pentru că nici răutatea, nici dezinformarea, nu ne caracterizează, răspundem insultei primite cu un adevăr. Ştim, doare cel mai tare!

Iată ce scria Episcopia, în dreptul la replică transmis subsemnatei:

PATRIARHIA ROMÂNĂ

EPISCOPIA SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR

SECTORUL MASS – MEDIA

920023  Slobozia, str. Episcopiei, nr. 2, Ialomiţa, tel. 0243 231711;

0751 156 230; tel./fax 0243 231 154; web: www.sf-esc.ro

Rea credinţă şi dezinformare

Drept la replică

…………………………………………………………………………….

“Privitor la neachitarea facturilor datorate de către parohia Radovanu societăţii ENEL Electrica şi pe cale de consecinţă întreruperea energiei electrice la Biserică, sunt puse la dispoziţie facturile care atestă plata la zi a energiei electrice de către parohie, făcându-se totodată precizarea de către cei prezenţi, enoriaşi ai parohiei Radovanu, inclusiv de către cei 3 „acuzatori” că în duminica la care se face referire că energia electrică ar fi fost oprită la Biserici pentru neplată, a fost vorba practic de o pană de curent la nivelul întregii localităţi.”…

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

Alăturat, avem răspunsul solicitat de redacţia noastră, Enel-ului

22 noiembrie 2013

Cãtre:  Actualitatea Calarasi

In atentia : d-nei dir. Ana Maria Gonciu

In urma solicitatari dvs. scrise privind furnizarea cu energie electrica a Bisericii Sf. Gheorghe din comuna Radovanu,  facem urmatoarele precizari:

Biserica Sfantul Gheorghe din comuna Radovanu a fost deconectata in perioada 26-30.08.2013, pentru neplata facturilor de energie electrica in baza preavizului de deconectare.  In data de 30 august, dupa plata restantelor, locul de consum a fost realimentat cu electricitate.

Biroul de Presă Enel Romania

Da, plata la zi a fost făcută, într-adevăr, dar DUPĂ debranşare, adica după, cel puţin, două luni de neplată a energiei electrice! Iar debranşarea a succedat unui preaviz de neplată, şi acela neluat în seamă, fapt pentru care biserica a stat 4 zile în întuneric! Doar după ce s-au revoltat oamenii, că s-a oprit lumina la slujba de duminică, s-a făcut rost de bani pentru a achita datoria la Enel!

Cum să mai avem credinţa că ceea ce le este adus la cunoştiinţa celor care trebuie să vegheze asupra preoţilor, ca activitatea lor să fie una cinstită şi demnă, nu este judecat părtinitor, când, de la “vârful de lance” pleacă dezinformarea, cu o lejeritate uimitoare?

Vă las să judecaţi dumneavoastră, stimaţi cititori, atitudinea plină de sfidare şi minciună a celor care nu au voie să încalce cele 10 porunci!

În loc de concluzie, îi invit pe cei de la Sfânta Episcopie a Sloboziei şi Călăraşilor să îşi amintească vorbele din Biblie (câteva, e drept!), privitoare la Porunca a noua.

Porunca a noua interzice minciuna.

Este scris în Biblie: Efeseni 4:25. “Nu vă mai minţiţi unii pe alţii; spuneţi adevărul, fiindcă avem părtăşie unii cu alţii şi atunci cînd ne minţim unii pe alţii ne facem rău nouă înşine.

Este scris în Biblie: Exodul 20:16. “Să nu mărturişeşti strîmb împotriva aproapelui tău.”.(“Să nu minţi.

Dumnezeu urăşte minciuna.

Este scris în Biblie: Proverbe 12:22. “Buzele mincinoase sunt urâte Domnului, dar cei ce lucrează cu adevăr îi sunt plăcuţi.”

Mincinoşii sunt excluşi din prezenţa lui Dumnezeu.

Este scris în Biblie: Psalmul 101:7. “Cel ce se dă la înşelăciune nu va locui în casa mea; cel ce spune minciuni nu va sta înaintea mea.” (“Nici unul care practică inşelăciunea nu va locui în casa Mea; nici unul care spune minciuni nu va sta în prezenţa Mea.

Cei necinstiţi nu pot intra în Cetatea lui Dumnezeu.

 

Episcopia este inchizitorul propriilor enoriași?

 

Drept la replică

Please enter banners and links.

Next Post

Icoana Făcătoare de Minuni, din Grecia, va fi donată, de Sf. Nicolae, bisericii din comuna Modelu

joi dec. 5 , 2013
[hana-flv-player video=”http://www.youtube.com/watch?v=UTY_JwqT1EQ&list=PLDB2876C06762A4D5″ width=”400″ description=”” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” /]Preotul Lazăr Costel, paroh la parohia Modelu, a solicitat acordul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, pentru a primi şi aşeza, în biserica parohială „Sf. Nicolae”, o copie a icoanei făcătoare de minuni Pantanassa, ce se află la Mânăstirea Vatopedi, din Sfântul Munte Athos. […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!