Au fost „trăsniți?”/ PSD a votat viceprimarii PNL, în Consiliul Local Călărași

Print Friendly, PDF & Email

sedinta constituire CLJoi, 23 iunie, a avut loc ședința de constituire a Consiliului Local Călărași. Cu 10 consilieri PNL, 8 PSD și 3 PDS (N.Dragu), lucrurile arătau că Drăgulin va fi în opoziție, în următorii 4 ani, cele două partide dându-și mâna, împotriva PNL. Cu consfințirea “actului”, în fața lui Dumnezeu, la Mânăstirea Coslogeni.

dragu la manastire

Dacă la începutul ședinței, lucrurile deja se schimbaseră și se știa, pe surse, despre o alianță între PSD și PNL, pentru a avea fiecare câte un viceprimar, ca să fie eliminată „temerea” ca Dragu să ajungă viceprimar, în condițiile în care acesta se supărase pe PSD, din cauza invalidării mandatului de consilier județean a lui Liviu Vârtejanu, a apărut, apoi, elementul surpriză.

Din cele 4 propuneri făcute pentru viceprimari, 2 de la PNL (Dragoș Coman și Viorel Ivanciu), 1 PSD (Marius Dulce) și 1 PDS (N. Dragu), au rămas doar 3, Dragu recuzându-se.

Fără să fie cu piciorul pe accelerație, PSD s-a culcat pe o ureche și nu a mai făcut a doua propunere de viceprimar, fiind convins că Marius Dulce va fi ales.

Dar lipsa de experiență politică și siguranța de sine le-au fost fatale PSD-iștilor, care au căzut în „capcana” politica întinsă de PNL, care s-a bazat pe naivitatea adversarului. S-a propus ca pe un singur buletin de vot să fie trecute cele 3 nominalizări și au urmat sfatul secretarului Primăriei, care a spus să fie tăiat de pe listă cel pe care nu și-l doresc să fie viceprimar.

Știind că sunt două posturi de viceprimari, PSD-ul a dat dovadă nu de trădare, cum s-a crezut la început, ci de prostie (!). Pentru că nu au  venit cu a doua propunere de viceprimar, PSD-iștii s-au înghesuit să dea votul și unui PNL-ist, alături de votul dat pentru colegul lor, Marius Dulce, în loc să taie ambele propuneri ale PNL-ului.

Dragos ComanAșa s-au adunat în coșul lui Dragoș Coman și Viorel Ivanciu, Viorel Ivanciucâte 15 voturi, iar PSD-ul a rămas, fix, cu cele 11 voturi pe care se bazau.

Nicolae Dragu nu a trădat

Deși mulți au crezut că Nicolae Dragu a trădat, dar și că unii consilieri locali PSD ar fi făcut același lucru, un calcul matematic simplu arată că Dragu s-a ținut de cuvânt (pe jumătate, spunem noi), pentru că nu a mai rămas total împotriva PNL, cei 3 consilieri PDS votând cu Dulce, dar și cu Dragoș Coman, iar PSD-iștii au căzut în propria plasa, pe care se pare că a sesizat-o doar Dumitru Ariciu. Și acesta destul de târziu, adică exact în momentul votului, fiind singurul care a tăiat ambele propuneri ale PNL.

Ceea ce s-a întâmplat în Consiliul Local Călărași, joi, 23 iunie, va rămâne scris într-o filă de istorie a politicii locale, care a arătat, încă o dată, că expertiza, experiența și echipa sunt esențiale în câștigarea oricărei bătălii.

Din păcate, PSD Călărași a arătat că este un produs politic expirat (cu excepția primarilor care performează, în teritoriu), condus doar de orgolii, iar în absența unui lider, rămâne doar o amintire frumoasă a ceea ce a fost partidul în „era” Doru Ioan Tărăcilă, pe care nu au mai putut să o ajungă din urmă, nici măcar pe jumătate.

Așteptăm să vedem cum va evolua municipiul Călărași, care are la “timona” sa 3 PNL-iști, dar până vom culege roadele acțiunilor lor, merită să le spunem, sincer, pentru modul în care au știut să-și joace cartea: „Felicitări, învingătorilor”!

 

Please enter banners and links.

Next Post

„Nicolae Titulescu” Călărași/Prima școală, din județ, care obține, din nou, titlul de „Școală Europeană”

vin iun. 24 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În anul 2013, la cea de-a X-a ediţie a Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană”, organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, o şcoală din judeţul Călăraşi a primit pentru prima dată în cei 10 ani de la lansarea competiţiei titlul de „Şcoală Europeană”: Şcoala „NICOLAE TITULESCU” Călăraşi – […]