“Ar trebui să dea de gândit tuturor că un lider de județ a rămas singur!”

Print Friendly, PDF & Email

FilipescuPreședintele PNL Călărași, Răducu Filipescu, a făcut un anunț surprinzător, la ultima conferință de presă, spunând că deputata Colegiului 5, Raluca Surdu, s-a retras din politică.

,,La ultima sedinţă, de la  nivel central, pe care am avut-o la București, s-a discutat despre retragerea Ralucăi Surdu de la conducerea Organizaţiei Judeţene PNL de la Giurgiu. Aceasta s-a retras complet, nu mai activează politic nici în Giurgiu, nici la Călărași. S-ar putea să nu mai fie în politică deloc! Dacă lucrurile vor merge într-o direcţie bună cu soţul ei ( n.r. -Georgian Surdu ), probabil că  se va răzgândi şi va candida pentru un un nou mandat de parlamentar în Ilfov sau la  Bucureşti.”, a spus Filipescu.

Declarația președintelui organizației județene a PNL Călărași nu a rămas fără ecou:

Raluca Surdu„Mă măgulește că îmi urmărește cu atenție ascensiunea politică, iar dacă de-a lungul timpului am avut vreodată un gând de retragere, a fost tocmai din cauza unor oameni ca el! Însă mi-am dat seama că un astfel de gest ar fi de fapt cel pe care aceştia şi-l doresc, astfel că departe de mine să le ofer această satisfacţie. Eu fac parte din acea generație care a înţeles mesajul electoratului din 16 noiembrie 2014, care a dat un semnal clar pentru şansa lucrului bine făcut în această ţară, aşa că nu am nici cea mai mică intenție să mă retrag. Le sugerez celor care nu și-au justificat, încă, prezența în politică să se gândească de două ori înainte să mai candideze. Am plecat din luna mai de la organizația din Giurgiu, de comun acord cu conducerea centrală a partidului, pentru că lucrurile se așezaseră acolo și acum am mai mult timp pentru Colegiul meu. Sunt de părere că ar trebui să dea de gândit tuturor că un lider de județ, înainte de un an electoral important, a rămas singur, după ce şi-a pus amprenta nefastă şi a distrus o echipă care şi-a dovedit valoarea pe parcursul mai multor confruntări electorale. Aurel Niculae, Daniel Drăgulin, Liviu Tomoiagă-care nu va mai candida anul viitor-, sunt oameni care au construit în partid, dar care au plecat sau au făcut un pas în spate din PNL Călărași. Eu am ales să nu mai fiu vicepreședintă a organizației județene și dacă voi mai candida sau nu, la Călărași, nu depinde de mine, ci de cei care fac listele aici. Nu m-am înscris la PNL Ilfov și sunt, în continuare, membru PNL Călărași și deputata Colegiului 5, unde colaborez cu primarii la fel de bine, așa cum s-a întâmplat și în anii anteriori!”, a spus Raluca Surdu, pentru Actualitatea de Călărași.

După cum arată lucrurile în PNL Călărași, în prag de an electoral, lucrurile nu sunt tocmai limpezi, inclusiv deputatul Dan Motreanu evitând să îi mai răspundă la telefon liderului liberal, după începerea urmăririi penale de către DNA. Relația cu actualii parlamentari a liderului Răducu Filipescu nu este deloc bună, cu excepția senatorului Iulian Dumitrescu, ceea ce face ca în perspectivă să fie pus sub semnul întrebării succesul în alegeri al partidului care reușea, în 2012, să ia 7 mandate de parlamentar pe USL, din care 5 de la PNL Călărași.

Este un moment de răscruce pentru acest partid, până de curând, cel mai puternic din județ, care trebuie să își stabilească foarte bine tactica și echipa, dacă nu vrea ca procentele înregistrate la alegerile prezindențiale, de anul trecut, să se repete  sau să fie cu mult mai mici.

Please enter banners and links.

Next Post

Alina Gorghiu şi Vasile Blaga vin să ia pulsul liberalilor călărăşeni

vin iul. 17 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Pe 25 iulie, cei doi copreşedinţi ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga vor fi la Călăraşi. Scopul vizitei lor este unul, destul de pragmatic. Ei doresc să ia pulsul organizaţiei judeţene PNL, în perspectiva alegerilor electorale din 2016. La acest capitol, cei doi lideri […]