Alina Gorghiu şi Vasile Blaga vin să ia pulsul liberalilor călărăşeni

Print Friendly, PDF & Email

gorghiu si blagaPe 25 iulie, cei doi copreşedinţi ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga vor fi la Călăraşi. Scopul vizitei lor este unul, destul de pragmatic. Ei doresc să ia pulsul organizaţiei judeţene PNL, în perspectiva alegerilor electorale din 2016. La acest capitol, cei doi lideri PNL, vor avea o surpriză neplăcută deoarece formaţiunea liberală se confruntă cu lipsa candidaţilor pentru alegerile generale ce vor avea loc în toamna anului 2016.

Dacă în anul 2012, cei cinci parlamentari PNL de pe lista USL au câştigat cu brio alegerile generale acum organiyaţia judeţeană PNL Călăraşi le simte lipsa. Aşa cum se cunoaşte, deputatul Aurel Niculae, cel care a câştigat în 2012, mandatul de deputat PNL în Colegiul 4, în cadrul USL, în prezent, este la UNPR. De asemenea, Raluca Surdu, deputat PNL pe Colegiul 5, a ales să nu mai facă parte din structura de conducere a organizatiei județene, focusându-se doar pe colegiul său, după ce a plecat de la Giurgiu. Iar problemele pe care le are cu justiţia, în ultimul timp, l-au determinat  pe deputatul PNL, din Colegiul 3, Dan Motreanu, sa facă un pas înapoi, în politică. Nici senatorul Liviu Tomoiagă nu și-a mai făcut simțită prezența, în ultimul timp, în viaţa politică locală, acesta spunând, cu ceva timp în urmă, că nu va mai candida. Părăsit de parlamentari, liderul formaţiunii liberale călărăşene, Răducu Filipescu, s-a arătat îngrijorat de această situaţie, deloc confortabilă, acum, când alegerile din 2016 bat la uşă. În aceste condiţii, victoria liberalilor călărăşeni la alegerile generale din 2016 stă sub semnul incertitudinii.

Răducu Filipescu este de părere că situaţia actuală a deputatului Dan Motreanu ce este, în prezent, cercetat penal, afectează organizaţia PNL Călăraşi. ,,Situaţia lui Dan Motreanu ne afectează, acum, dar şi în viitor. Eu am o problemă , nu pot sa dau de el. De câteva zile, tot caut să iau legătura cu el şi nu reuşesc. Mă gândesc că este în concediu. Cei i s-a întâmplat lui Motreanu nu este o treabă uşoară , nici ca imagine şi nici ca organizare. Avea 18 localităţi în Colegiul său şi le păstorea cum trebuie. Il cunoşteau oamenii şi îl aveau ca şi prieten. Nu ştiu cât de mult l-a afectat pe el această situație. S-ar putea să fie nevinovat şi să poată să candideze. Eu, săptămâna viitoare, o să încerc să mă întâlnesc cu cei din Colegiul 3 şi o să le spun oamenilor că suntem în echipă şi mergem în continuare. Asta e, se poate întâmpla oricui! Deocamdată, este devreme să spunem că nu va mai candida în 2016. Dar, dacă nu va mai candida, va fi o problemă, pentru că nu vom mai găsi unul la fel de bun ca şi el.”, a spus Filipescu.

Dintre toţi parlamentarii liberali, doar senatorul Iulian Dumitrescu s-a aratat interesat pentru o nouă candidatură de senator, pe listele PNL Călăraşi. Un alt potenţial candidat ar putea fi şi deputatul Vasile Iliuţă, actual copreşedinte PNL Călăraşi. Dar, despre acesta, Filipescu nu a avut niciun cuvânt de apreciere. ,, Nici nu ştie ce vrea! Iliuţă candidează la toate şi la nimic!”, a mai adăugat Filipescu.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Inițiativă de succes: Clubul de vară dedicat elevilor atrage, zilnic, peste 100 de copii

vin iul. 17 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Inițiativa pornită de Asociația pentru Educație Helikon, susținută de Centrul Cultural Județean Călărași, care a pus la dispoziție spațiul pentru desfășurarea activităților, este mai mult decât lăudabilă și s-a bucurat de succes, într-un timp scurt. Nu greșesc dacă spun că este în premieră un astfel […]